Sport

FCSB, amical cu Dinamo Kiev. Gigi Becali, vești excelente pentru fani: „Vom juca pe stadionul Arcul de Triumf!”

Dinamo Kiev va disputa mai multe amicale, cu PSG, Barcelona, Milan, dar și cu FCSB. Ucrainenii protestează astfel față de războiul declanșat în țara lor de către Rusia.
01.04.2022 | 17:00
FCSB amical cu Dinamo Kiev Gigi Becali vesti excelente pentru fani Vom juca pe stadionul Arcul de Triumf
FCSB a fost inclusă pe o listă selectă de cluburi cu care Dinamo Kiev va disputa mai multe meciuri caritabile. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
01-04-2022
14:00

FCSB, amical cu Dinamo Kiev pe Stadionul Arcul de Triumf. Gigi Becali a făcut anunțul

FCSB a programat un amical în compania campioanei Ucrainei, Dinamo Kiev, ai cărei jucători s-au refugiat în România din cauza războiului declanșat de președintele rus Vladimir Putin în țara vecină. Potrivit lui Gigi Becali, partida se va disputa pe Stadionul Arcul de Triumf.

E o acțiune și a ministrului Sportului, domnul Novak. Așa e în România, merge pe prietenie. Am zis că ne facem și pile. Știu că jucăm miercuri, dar nu știu care miercuri.

Pe Arcul de Triumf se joacă, de aia am zis că ne facem pile. După aia o să spun ‘stai puțin, atunci s-a putut, acum nu se mai poate?’ Schimb și eu tactica. I-am spus lui Mircea Lucescu să facă ce vrea la mine la bază. El face lucruri frumoase, nu poate să facă ceva ce nu-i frumos”, a declarat patronul roș-albaștrilor, la Digi Sport.

FCSB a fost inclusă pe lista impresionantă a cluburilor pe care Dinamo Kiev le va întâlni în perioada următoare, într-o campanie de meciuri cu caracter caritabil, anti război.

Când va avea loc meciul FCSB – Dinamo Kiev

Conform anunțului făcut de reprezentanții campioanei Ucrainei, meciurile din campania de promovare a păcii, demarată de Dinamo Kiev, ca formă de protest față de invazia Rusiei, se vor disputa în perioada aprilie-iunie.

ADVERTISEMENT

O dată oficială nu a fost confirmată, întrucât în organizarea acestor partide toate cluburile implicate trebuie să țină cont de programul competițiilor în care sunt deja angrenate.

Alături de FCSB, pe lista formațiilor care vor disputa aceste partide cu caracter caritabil, se numără cluburi uriașe ale Europei, dintre care amintim Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Barcelona, sau AC Milan.

ADVERTISEMENT

”Dinamo Kiev va organiza o serie de meciuri caritabile sub sloganul: ’Meci pentru pace! Opriţi războiul!’.

Meciurile amicale sunt programate în perioada aprilie-iunie 2022, cu adversari precum Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Steaua (n.r. – FCSB), Legia Varşovia, FC Barcelona, Benfica Lisabona, Ajax, Milan, Sporting sau FC Basel.

ADVERTISEMENT

Scopul organizării acestor meciuri este informarea comunităţii internaţionale despre teribilul război din Ucraina şi strângerea de fonduri pentru sprijinirea ucrainenilor afectaţi de războiul cu agresorul rus”, a anunțat clubul ucrainean, într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Gigi Becali și-a pus la dispoziție baza de pregătire pentru echipa U19 a lui Dinamo Kiev

Încă de la declanșarea războiului în Ucraina, patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, a sărit în ajutorul refugiaților, iar ulterior a pus la dispoziția echipei U19 a clubului Dinamo Kiev baza de pregătire de la Berceni, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Ucrainenii sunt angrenați în meciurile UEFA Youth League și vor disputa meciul cu Sporting Lisabona, din optimile competiției continentale intercluburi, pe noul stadion Giulești.

Meciul este programată săptămâna viitoare, pe 7 aprilie, de la ora 15:00, și va reprezenta primul joc al unei formații ucrainene după declanșarea războiului.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 2,92 este cota pentru ”1 și peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT