Sport

FCSB intră din nou în era „viteziștilor”. Cine a dat kilometrajul peste cap în victoria cu CFR Cluj

FCSB a impresionat în derby-ul cu CFR Cluj, iar patru jucători au impresionat la capitolul viteză. Cine au fost cei mai rapizi.
08.02.2023 | 10:55
FCSB intra din nou in era vitezistilor Cine a dat kilometrajul peste cap in victoria cu CFR Cluj
34,35 km/h e viteza maximă atinsă de Deian Sorescu la meciul CFR Cluj - FCSB. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Jucătorii FCSB-ului au impresionat cu CFR Cluj, iar doi dintre ei au fost aleși în cea mai bună echipă a etapei. Bucureștenii au impresionat însă și la alte capitole.

Deian Sorescu, cel mai rapid jucător de pe teren în CFR Cluj – FCSB

Transferul lui Deian Sorescu la FCSB s-a dovedit a fi o mutare inspirată, iar jucătorul deja confirmă încrederea care i-a fost acordată, cu toate că în primele meciuri a fost schimbat la pauză.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, fostul jucător al lui Dinamo poate contribui și la jocul în viteză pe faza de atac, fiind cel mai rapid de pe teren în Gruia: 34,35 kilometri pe oră.

Foarte bine la capitolul viteză a stat și Octavian Popescu, cu 34,30 kilometri pe oră, foarte aproape de Deian Sorescu, diferența fiind doar de 0,05 kilometri pe oră.

ADVERTISEMENT

Andrei Cordea și Malcom Edjouma au impresionat și ei cu viteza lor

Deian Sorescu și Octavian Popescu nu au fost singurii jucători ai lui Mihai Pintilii care au fugit de „au mâncat pământul” împotriva campioanei României și pe un ger năpraznic.

Andrei Cordea și Malcom Edjouma, eroul FCSB-ului cu CFR Cluj, au punctat și ei la acest capitol. Toate aceste măsuri au fost obținute cu ajutorul sistemului Catapult. Jucătorii poartă în timpul meciurilor pe sub tricou niște „body”-uri negre care înregistrează toți parametrii: viteză, puls și volumul de efort.

ADVERTISEMENT

Cine au fost cei mai lenți jucători ai FCSB

Au fost însă și jucătorii care nu au putut să țină pasul cu ritmul impus de „viteziști” în derby-ul cu CFR Cluj care a relansat lupta la titlu în SuperLiga. De menționat că sunt jucători pentru care viteza nu este o calitate indispensabilă pentru postul pe care evoluează.

Este vorba despre jucători care evoluează eminamente în zona centrală și care nu trebuie să alerge atât de mult: Andrea Compagno, Adrian Șut, Joonas Tamm sau Iulian Cristea, care abia a revenit și după o accidentare.

ADVERTISEMENT

Viteza maximă atinsă de jucătorii FCSB-ului în meciul cu CFR Cluj

Deian Sorescu – 34,35
Octavian Popescu – 34,30
Andrei Cordea – 32,28
Malcom Edjouma – 32,09
Risto Radunovici – 30,55
David Miculescu – 30,42
Darius Olaru – 30,25
Joonas Tamm – 29,08
Iulian Cristea – 28,95
Adrian Șut – 28,72 
Andrea Compagno – 27,97


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,18 este cota pentru „2” la meciul FC Voluntari – FCSB

ADVERTISEMENT