Fotbal intern

FCSB, invitată să joace pe un stadion nou din România. “Se ridică la nişte standarde destul de bune!”

24.11.2018 | 09:02
FCSB invitata sa joace pe un stadion nou din Romania Se ridica la niste standarde destul de bune

FCSB este în căutarea unui stadion unde să joace meciurile de pe teren propriu, după ce Gabriela Firea a decis să închidă “Arena Naţională” pentru 2-3 luni, iar gruparea pregătită de Nicolae Dică este invitată să joace pe arena din Turnu Măgurele, acolo unde îşi dispută partidele de acasă Turris Oltul.

Erik Linkar, antrenorul lui Turris Oltul Turnu Măgurele, a chemat FCSB-ul să joace pe stadionul lor, dacă nu reuşeşte să ajungă la un acord pentru arena “Nicolae Dobrin”. Gigi Becali este nevoit să ducă echipa în afara oraşului, iar variantele Voluntari şi Piteşti au picat din diferite motive. Astfel, echipa antrenată de Nicolae Dică a primit o ofertă inedită de la gruparea patronată de fiul lui Liviu Dragnea.

FCSB e invitată să joace pe stadionul din Turnu Măgurele

Deşi FCSB a fost invitată să joace pe stadionul echipei Turris Oltul Turnu Măgurele, acest lucru ar fi imposibil. Noua arenă are 1.700 d elocuri, iar pentru organizarea partidelor din Liga 1 Betano este nevoie de un stadion cu cel puţin 2.000.  La noi este un stadion nou, micuţ, dar cochet. Pe noua arenă pot fi organizate meciuri ale echipelor naţionale de tineret şi juniori, astfel că se ridică la nişte standarde destul de bune. Cred că au şi alte variante mult mai apropiate decăt la Turnu Măgurele. În plus, nu ştiu dacă e omologat pentru Liga 1, pentru că trebuie să ai un anumit număr de locuri, iar aici sunt doar 1.700 (n.r. – stadioanele pe care se organizează jocurile din Liga 1 trebuie sa aibă minim 2.000 de locuri acoperite).

Nu ştiu dacă ar avea probleme cu fanii din oraş aşa cum văd că au la Piteşti. Nu ştiu dacă steliştii sunt majoritari în zona, pot sa fie împărţiţi ca în alte părţi – dinamovişti, rapidişti, cu Craiova… Aici se intră în zona de influenţă a Universităţii Craiova. Cred că un loc cu mai puţină presiune pentru ei ar fi la Giurgiu, unde ar avea mai multă linişte, nu e presiune din partea nimănui. Noi nu avem timp să ne gândim la problemele FCSB-ului, ne concentrăm pe treaba noastră“, a spus Lincar pentru Pro X.