Sport

FCSB îşi caută arenă! Edi Iordănescu a anunţat variantele: “Să fie stadion accesibil pentru suporteri”

Sâmbătă, de la ora 21.00, are loc meciul dintre FCSB și Academica Clinceni, partidă care se va desfășura pe Arena Națională din București și va conta pentru etapa a 10-a a Ligii I.
24.09.2021 | 15:58
FCSB isi cauta arena Edi Iordanescu a anuntat variantele Sa fie stadion accesibil pentru suporteri
ADVERTISEMENT

Meciul putea fi programat în Ghencea, pe noul stadion, dar CSA Steaua a refuzat cererea vicecampioanei. Vineri a avut loc un meci de rugby pe respectiva arenă, Steaua – “U” Cluj, în etapa a în etapa a 10-a a SuperLigii, încheiat cu victoria gazdelor cu scorul de 82-10 (26-3).

Înaintea meciului cu lanterna roșie a clasamentului, antrenorul gazdelor, Edi Iordănescu, a susținut o conferință de presă în care a vorbit, printre altele, și de faptul că își dorește ca formația roș-albastră să evolueze în Ghencea.

ADVERTISEMENT

„Ar fi o onoare pentru mine să jucăm în Ghencea”

E greu, trebuie să găsim soluții unde să ne desfășurăm jocurile. Și te gândești tot timpul că acasă este cel mai bine. Eu cred că am putea să avem acees. Dacă se poate juca rugby și alte echipe pot evolua acolo, nu cred că e ceva care ne descalifică pe noi să nu jucăm în Ghencea.

Sper ca în viitor să se găsească și o soluție pentru noi. Ar fi o bucurie și o onoare pentru mine să jucăm în Ghencea. Și așa ar trebuie să simtă toți băieții. Avem unele variante de rezervă: Giurgiu, Buzău. Să vedem, le tatonăm.

ADVERTISEMENT

Mă interesează să fie o suprafață bună de joc și să fie și un stadion accesibil pentru suporteri. Știu că la Buzău avem mulți suporteri, la fel și la Giurgiu, acolo am avut și eu o perioadă frumoasă”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă de azi.

Arena Naţională nu va mai fi disponibilă fotbalului în luna octombrie, când pe cel mai mare stadion al României va fi organizat un turneu de DOTA, cunoscut joc video.

ADVERTISEMENT

Oficialii CSA Steaua au primit solivitarea din partea FCSB

Clubul de fotbal a trimis o cerere de închiriere a arenei pentru a disputa acolo partidele considerate pe teren propriu, dar CSA întârzie să dea un răspuns final.

Cu referire la solicitarea formulată de FCSB privind închirierea stadionului Steaua pentru desfășurarea de meciuri oficiale ale echipei FCSB, vă comunicăm că am primit o astfel de cerere.

ADVERTISEMENT

Clubul Sportiv al Armatei Steaua dorește colaborarea cu toate cluburile și structurile sportive, colaborare bazată pe respect reciproc, încredere, bună armonie și neafectarea intereselor proprii, astfel încât am răspuns că, închirierea stadionului se va face, după analizarea detaliată a fiecărei solicitări și cu respectarea prevederilor legale în vigoare, aplicabile în acest domeniu”, anunță Steaua.

Stadionul a fost inaugurat oficial pe 7 iulie, cu ocazia meciului amical dintre CSA Steaua și OFK Belgrad, scor final 6-0. Cu acea ocazie, divizionară secundă și-a prezentat lotul de jucători pentru actualul sezon.

Iulian Cristea va fi în lot cu Academica

Tot la conferința de presă de vineri, Iordănescu a fost întrebat despre situația lui Iulian Cristea, care a fost luat, din nou, în colimator, de patronul Gigi Becali, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. „Eu vă rog să nu mă puneți să comentez ce apare în spațiul public. Nu cred că ăsta este rolul meu, pentru că nu cred că așa funcționează lucrurile.

V-am spus niște lucruri clare, am demonstrat că așa se va întâmpla cât timp voi fi aici. Restul, că azi joacă unul, că mâine joacă altul, cine a intrat în dizgratie, cine nu joacă – asta nu pot să comentez.

Sunt lucruri care apar, pe unele le văd, pe altele nu – pentru că nu am timpul necesar pentru așa ceva. Am respectat totdeauna ce a apărut în spațiul public, dar asta nu înseamnă că îmi fac activitatea în funcție de ce apare în presă.

Decizia este a mea și va fi tot timpul a mea, cât voi lucra aici. Cu siguranță Iulian Cristea va fi în lot cu Academica”, a spus tehnicianul.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica Clinceni: 1,80 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT