Fotbal international

FCSB joacă în Europa League cu “Sepsi de Serbia”! Backa Topola este sprijinită de guvernul maghiar cu 9 milioane de euro. Ce lot are echipa sârbă

31.08.2020 | 14:36
FCSB joaca in Europa League cu Sepsi de Serbia Backa Topola este sprijinita de guvernul maghiar cu 9 milioane de euro Ce lot are echipa sarba
ADVERTISEMENT

FCSB va juca în deplasare meciul din al doilea tur preliminar al Ligii Europa cu echipa care a încheiat pe locul 4 în Serbia, Backa Topola. Roș-albaștrii sunt mari favoriți la calificare, însă formația sârbă are câteva puncte forte care ar putea să le pună probleme elevilor lui Toni Petrea.

Backa Topola este o formație recent promovată în prima ligă din Serbia și care se bucură de sprijinul guvernului maghiar, la fel ca mai multe formații din România. Cel mai elocvent exemplu de la noi este Sepsi Sf. Gheorghe, club de primă ligă care se bucură de investițiile guvernului maghiar în sportul românesc.

ADVERTISEMENT

Numai că FK Backa Topola are un buget foarte generos de la Budapesta. Nu mai puțin de 9 milioane de euro au fost vărsați în echipă de guvernul lui Viktor Orban, în această regiune fiind o comunitate importantă de maghiari.

FCSB joacă în Europa League cu “Sepsi de Serbia”! Backa Topola este sprijinită de guvernul maghiar cu 9 milioane de euro

De altfel, Viktor Orban chiar a participat la inaugurarea Academiei Backa Topola și le-a răspuns celor care se întreabă de ce sunt investite sume importante într-o echipă de fotbal din Serbia:

ADVERTISEMENT

“De ce am investit atâţia bani în Serbia? Pentru că aici locuiesc mulţi maghiari, iar ţara noastră este preocupată de soarta tuturor cetăţenilor de etnie maghiară, oriunde ar locui,” au fost cuvintele lui Viktor Orban.

Echipa din nordul Serbiei a încheiat stagiunea precedentă pe locul 4 după Steaua Roșie Belgrad, Partizan și Vojvodina Novi Sad, cu 59 de puncte. În primul tur preliminar din Europa League, Topola a învins cu 2-0 în Moldova pe Petrocub Hâncești, prin golurile lui Lukic și Tomanovic.

ADVERTISEMENT

Topola, început greu în campionat!

În ultimul meci din weekend, Backa Topola și-a arătat însă limitele și a pierdut cu 0-5 meciul împotriva celor de la Steaua Roșie Belgrad. Startul de sezon nu este unul grozav pentru Topola, echipa fiind abia pe 10 cu 8 puncte din 6 meciuri.

Întreg lotul celor de la Backa Topola valorează 10,6 milioane de euro, însă atrag atenția atacanții Nenad Lukic și Vladimir Siladji, ambii cotați la 1,5 milioane de euro. Cei doi ar putea să le dea bătăi de cap apărătorilor roș-albaștrii.

ADVERTISEMENT

FCSB, favorită clară în deplasarea din Serbia!

Însă, pentru o echipă cu pretenții de grupe cum este FCSB, confruntarea cu Topola nu ar trebui să aducă mari emoții. Echipa lui Toni Petrea a câștigat cu 3-0 cele trei meciuri disputate până acum și este mare favorită și în această confruntare.

Meciul din turul doi preliminar al Ligii Europa se va disputa într-o singură manșă, în Serbia, pe data de 17 septembrie. FCSB a trecut în primul tur al competiției de Shirak, din Armenia, scor 3-0.


  • (P) Cota BETANO pentru Voluntari – FCSB: 1,85 este cota pentru „2 solist“. Vezi aici toate cotele!

 

ADVERTISEMENT
Tags: