Fotbal intern

FCSB l-a dat în judecată pe Dorinel Munteanu. “Nu mi-au plătit impozitele pe salariu când jucam la ei. Se tot chinuie prin tribunale și pierd mereu.” Ce sumă are de plată Becali și de când fuge s-o achite. Exclusiv

15.04.2020 | 15:05
ADVERTISEMENT

FCSB l-a dat în judecată pe Dorinel Munteanu și solicită, la Judecătoria Sectorului 5, anularea executării silite într-un proces pe care fostul fotbalist l-a câștigat în 2016. Dorinel spune că s-a ajuns la proces după ce statul german a cerut o situație a impozitelor plătite pe când era fotbalist. Așa s-a descoperit că Gigi Becali nu i-a plătit impozitele pe venit în perioada când Munteanu a evolua pentru clubul latifundiarului (2003-2005).

Dorinel Munteanu a obligat în instanță FCSB să îi plătească impozitele restanțe, dar clubul încă încearcă să scape

“Sunt vreo 90.000 de euro. A cerut fiscul nemților o situație a impozitelor plătite de mine (n.r. – fostul internațional este și rezident german). Așa s-a descoperit că FCSB nu a achitat impozitele cuvenite pentru salariul meu atunci când jucam la ei, prin 2004-2005. Am câștigat în instanță și ei se tot chinuie, de vreo 7-8 ani, să scape de plată. Fac contestații pe care le pierd”, a povestit Dorinel Munteanu, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional a venit la clubul lui Becali în 2003, de la VfL Wolfsburg, iar înțelegerea sa cu bogătașul a fost pentru o sumă netă, urmând ca impozitele și taxele pe venit să fie plătite de gruparea “roș-albastră”.

Numai că Gigi l-a tras pe sfoară și n-a plătit taxele. Fiscul german s-a sesizat în scurt timp că se petrec lucruri ilegale și l-a contactat pe Dorinel Munteanu. Fotbalistul a dat în judecată FCSB, a câștigat procesul, dar gruparea lui Becali mai încearcă și azi să evite achitarea datoriilor. Pe 27 ianuarie, avocații FC FCSB au introdus o nouă acțiune la Judecătoria Sectorului 5 din București, prin care contestă sentința de executare silită. Dosarul a fost modificat în 16 martie, în urmă cu aproape o lună.

ADVERTISEMENT

Atent să fie perceput ca un filantrop, Gigi Becali i-a mai păcălit și pe alții în lumea fotbalului. Primul caz de jucător cunoscut căruia nu i-a respectat contractul a fost Radu Niculescu. Becali l-a adus la echipa sa în 2000, dar atacantul din Sibiu s-a accidentat. Când și-a cerut contractul, latifundiarul și-a pus gorilele să-l arunce afară din stadion.

Becali, ediția 2020: își obligă jucătorii să renunțe la salarii, dar face donații și luptă prin rugăciuni cu coronavirusul

Și în aceste momente există un conflict dur între Becali și jucătorii săi. Patronul FCSB a profitat de criza epidemiei de coronavirus pentru a încerca să reducă la jumătate contractele fotbaliștilor – lucru sesizat și de Dorinel Munteanu. Cinci dintre ei au cedat presiunilor de tot felul și au semnat. Nu toți au acceptat, ceea ce a declanșat furia bogătașului. Becali le-a suspendat contractele lui Bălgrădean, Planic, Momcilovic, Adi Popa, Gnohere și Alexandru Stan, pe care i-a trimis în șomaj tehnic. În cazul unora, scăderea a fost de la 10.000 de euro (480.000 de lei) la 2.400 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT

În timp ce luptă cu fotbaliștii săi pentru a-i convinge să renunțe la salariile lor, Becali ține să se afle că donează medicamente și echipamente pentru diverse spitale, în plină pandemie de COVID-19. „Am plătit 120.000 de pastile de antidot din Rusia și nu le puteam primi dacă nu primeam aprobarea de la minister. Am primit aprobarea până la urmă. Pastilele vin din Rusia, le-am plătit, trebuie să ajungă 120.000 de pastile de antidot. Acest medicament nu este acreditat de Uniunea Europeană, dar poate fi adus. Eu fac totul gratuit. Am luat medicamentul și îl dau gratuit la Matei Balș. Ei distribuie mai departe unde e nevoie. Cu toată averea mea eu vreau să ajut oameni”, a povestit Becali, în urmă cu o săptămână, la România TV.

Fotbaliștii de la FC FCSB au sesizat anomalia și i-au cerut patronului să-i lase pe ei să facă donații, în loc ca el să se laude că acordă ajutoare cu banii economisiți din buzunarele lor.

ADVERTISEMENT

Bogătașul din Pipera pare să se fi implicat serios în bătălia cu virusul. Becali a povestit că a sunat la o fabrică de confecții, pentru a cere să se facă măști de protecție în loc de cămăși, dar și că a sporit ritmul rugăciunilor: „Merg zilnic la slujbă, așa ajut cel mai mult”.

ADVERTISEMENT