Fotbal international

FCSB, la al patrulea meci în cupele europene departe de Bucureşti! Ce s-a întâmplat când roş-albaştrii au jucat în provincie

10.07.2019 | 13:45
FCSB la al patrulea meci in cupele europene departe de Bucuresti Ce sa intamplat cand rosalbastrii au jucat in provincie

FCSB va juca al patrulea meci în cupele europene departe de Bucureşti. Vicecampioana României va primi joi, de la ora 21:30, vizita lui Milsami Orhei în manşa tur a turului 1 preliminar din Europa League, iar partida a fost programată să se dispute pe stadionul “Marin Anastasovici” din Giurgiu.

FCSB, la al patrulea meci în cupele europene departe de Bucureşti. UEFA i-a obligat pe roş-albaştrii să joace la Constanţa în 2005

FCSB este la al patrulea meci în cupele europene departe de Bucureşti, după ce partida cu Milsami Orhei se va juca la Giurgiu. În urmă cu 14 ani, în toamna anului 2005, roş-albaştrii au fost obligaţi să meargă la Constanţa pentru returul din dubla cu Valeranga, partidă din turul 1 al Cupei UEFA.

După scandările rasiste de la meciul cu Shelbourne, din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor 2005-2006, UEFA a suspendat stadionul roş-albaştrilor, astfel că echipa finanţată de Gigi Becali a trebuit să se mute, pentru un meci, în provincie. Oficialii clubului au decis ca returul cu Valerenga să se dispute pe stadionul “Farul” din Constanţa, unde FCSB se impunea, scor 3-1, şi obţinea calificarea în grupele Cupei UEFA, competiţie unde va ajunge până în semifinale în sezonul 2005-06.

FCSB, la al patrulea meci în cupele europene departe de Bucureşti (sursă foto: sportpictures.eu)
FCSB, la al patrulea meci în cupele europene departe de Bucureşti (sursă foto: sportpictures.eu)

Gigi Becali a mutat echipa în provincie pentru două meciuri din Europa League 2011-12

În vara anului 2011, Gigi Becali anunţa că nu mai este dispus să plătească pentru chiria stadionului “Ghencea”, iar FCSB se muta în provincie pentru trei luni. În aceste condiţii, roş-albaştrii au jucat două meciuri din Europa League pe teren neutru.

În manşa tur a play-off-ului Europa League, FCSB a învins-o pe ŢSKA Sofia, scor 2-0, iar meciul s-a disputat pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj. Roş-albaştrii au jucat în Gruia şi primul meci din Grupa J, 0-0 cu Schalke 04.

Concertele de pe Arena Naţională au trimis-o pe FCSB în exil

În această vară, Arena Naţională a fost blocată cu două concerte mari, motiv pentru care FCSB a decis să joace în provincie meciurile din Liga 1 şi Europa League. În aceste condiţii, vicecampioana României a ales să meargă la Giurgiu pentru turul cu Milsami Orhei, în timp ce partidele din campionat, în perioada 15 iulie – 1 septembrie, se vor disputa pe stadionul “Nicolae Dobrin” din Piteşti.

FCSB, asistenţă bună la meciurile europene jucate în provincie

  • FCSB – Valerenga 3-1, stadionul “Farul” din Constanţa – 15.000 de spectatori
  • FCSB – ŢSKA Sofia 2-0, stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj” – 19.872 de spectatori
  • FCSB – Schalke 04 0-0, stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj” – 12.390 de spectatori