Lupescu, laude pentru FCSB: “E un început bun”

Mirela Apostol   
in Fotbal intern
20/03/2018, 08:17
Lupescu, laude pentru FCSB: “E un început bun”

Deranjat de faptul că sunt prea mulţi jucători străini în fotbalul românesc, Ionuţ Lupescu îşi doreşte ca numărul acestora să fie redus, iar cei din România să primească astfel mai multe şanse. Pentru că FCSB nu mai are la fel de mulţi jucători de altă naţionalitate ca înainte, fostul şef al Comisiei Tehnice a UEFA i-a lăudat pe vicecampioni:

“Am avut o tentativă de reducere a numărului străinilor în 2007, când am intrat în UE, şi am realizat că aveam peste 48 la sută străini. Am discutat cu Mitică Dragomir atunci. I-am spus că trebuie să facem ceva, altfel tinerele noastre talente ar dispărea. Am introdus regula ca cel puţin 5 jucători români să fie pe foaia de joc al oricărei formaţii. M-am uitat la FCSB, aveau 7-8 români în primul 11. E un început bun.

“Juniorii noştri se dezvoltă târziu”

E nevoie de un campionat de tinere speranţe. Voi găsi soluţii financiare. Noi avem juniori care se dezvoltă mai târziu. Dacă nu au o competiţie dedicată lor, la 18-19 ani, ei dispar. Toată lumea din ţară, din toate judeţele, a fost de acord. E un lucru necesar”, a spus Ionuţ Lupescu la Tribuna Zero.

Închide ×