Fotbal international

Trei sfaturi pentru Dică: “Fă cum vrei tu. Nu te lua după Gigi!”

Mircea Rednic, Sorin Cârţu şi Mihai Stoichiţă sunt de părere că Nicolae Dică trebuie să abordeze pentru jocurile cu Lazio doar tactica pe care el o are în cap.
14.02.2018 | 23:12
Trei sfaturi pentru Dica Fa cum vrei tu Nu te lua dupa Gigi

Nicolae Dică este gata pentru meciul cu Lazio, iar FANATIK.RO a luat legătura cu trei antrenori pentru a afla care este părerea acestora despre şansele de calificare ale celor de la FCSB. Mircea Rednic şi Mihai Stoichiţă sunt optimişti, dar Sorin Cârţu a spus că şi în condiţiile în care antrenorul vicecampionilor îşi face singur tactica pentru dubla cu italienii, echipa sa nu are nici o şansă de calificare.

Mircea Rednic a înfruntat Lazio Roma în 2007 în preliminariile Ligii Campionilor, iar după ce a făcut 1-1 pe Olimpico, Dinamo a pierdut pe Naţional Arena, cu scorul de 1-3, deşi jucătorii din Ştefan cel Mare se aflau în avantaj la pauză. “Nu mai are rost să vorbesc despre acele meciuri din 2007 că mă apucă capul din nou. Este incredibil ce ni s-a întâmplat la dubla aia cu Lazio. Am fost foarte aproape de o calificare în grupele Ligii Campionilor, dar, dar, dar şi iar dar. Şi o vom ţine cu dar toată viaţa. Nu mai are rost să dezgropăm morţii”, a spus Rednic.

“E important să nu primească gol pe teren propriu!”

Mircea Rednic a vorbit şi despre jocurile pe care Dică le va avea cu Lazio. ” Îi urez multă baftă lui Dică şi sper să nu primească gol pe teren propriu. Dacă Steaua nu va încasa gol acasă, atunci şansele de calificare vor creşte considerabil. Steliştii nu trebuie să se culce pe o ureche şi nu trebuie să creadă că Lazio nu mai este o echipă tare. Dacă acum trece printr-o pasă proastă în campionat, atunci nu înseamnă că în cupele europene Lazio nu o să se mobilizeze la maximum. Mă bucur că jucătorul pe care eu l-am debutat la Dianmo este acum unul dintre cei mai buni fotbalişti ai italienilor. Ştefan Radu este un jucător foarte bun şi este păcat că nu mai vine la echipa naţională”, a spus Rednic.

“Dică nu are nicio şansă!”

Dacă Mircea Rednic este optimist, în schimb Sorin Cârţu nu crede în şansele de calificare ale Stelei. “Dică poate să joace doar după tactica sa 100 de ani de acum că tot nu o să îi elimine pe cei de la Lazio. Poate să se bage şi Gigi peste el la echipă că tot nu se vor califica. Nu au cum şi nu au valoare ca să treacă de Lazio. Apărarea Stelei este mult mai slabă faţă de atacul italienilor, iar jucătorii din apărarea italienilor sunt mult mai buni faţă de cei din atacul Stelei.

Pot să joace Budescu, Teixeira sau Alibec cum vor ei că tot nu pot să facă mare brânză. Dacă erau buni atunci îi vedeam prin Italia, dar nici nu se pune problema. Nu am nimic cu Steaua sau FCSB cum i se spune acum, dar Lazio rămâne Lazio. Veţi vedea. Chiar dacă Lazio joacă mai prost în campionat să ştiţi că nu e Milanul pe care l-a întâlnit Craiova în vară”, a spus Cârţu.

“Aştept un gol de la Alibec”

Mihai Stoichiţă este încrezător în şansele de calificare ale Stelei, dar este de părere că echipa lui Dică nu trebuie să primească gol pe teren propriu. “Avem şanse de calificare. Dacă nu gândim că avem şanse de calificare atunci mai bine stăm acasă. Am observat în ultimul timp un alt Alibec şi sper să marcheze şi în cupele europene. În astfel de meciuri este nevoie de un Alibec mult mai motivat.

El are o experienţă mult mai mare în cupele europene faţă de Gnohere, iar atunci când juca pentru Astra o făcea foarte bine. Sper că Dică o să îl bage pe Alibec titular, deoarece sunt sigur că el s-a pregătit bine şi este gata să facă un meci mare. Şi de la Cristi Tănase aştept un joc mare. Chiar dacă nu o să fie titular, totuşi e nevoie de experienţă în tabăra noastră”, a încheiat Stoichiţă.