Fotbal intern

FCSB, lot mai valoros decât Universitatea Craiova înaintea derby-ului! Cel mai scump jucător nu va fi pe teren

13.09.2019 | 15:30
FCSB lot mai valoros decat Universitatea Craiova inaintea derbyului Cel mai scump jucator nu va fi pe teren

Vicecampioana României, FCSB, are un lot sensibil mai valoros din punct de vedere financiar decât Universitatea Craiova înaintea derby-ului din etapa a noua din Casa Pariurilor Liga 1. Partida programată duminică pe stadionul Ion Oblemenco se va disputa cu casa închisă, oficialii olteni anunțând că s-au epuizat toate biletele. El se mai găsesc însă pe piața neagră, dar la prețuri extrem de ridicate.

FCSB, lot mai valoros decât Universitatea Craiova înaintea derby-ului

Finanțatorul Gigi Becali a făcut din nnou investiții masive în această vară, iar FCSB are un lot extrem de valoros, cu mult peste cel al rivalei Universitatea Craiova. ”Roș-albaștrii” au un lot în valoare de 38,85 milioane de euro, însă cel mai valoros jucător aflat sub comanda lui Bogdan Argeș Vintilă, Dennis Man, este în continuare nerefăcut după accidentarea suferită în meciul cu FC Botoșani.

Următorul pe lista valorii la FCSB este nou venitul Cristian Manea, patru milioane de euro, dar nici fundașul dreapta nu este sigur pe locul de titular, el luptând pe acest post cu Valentin Crețu. În acest condiții, cel mai scump jucător al ”roș-albaștrilor” care are șanse mari de a fi în primul 11 la derby-ul cu Universitatea Craiova este Florinel Coman, cotat la 3,5 milioane de euro. În Top 5 îi mai regăsim pe Florin Tănase (3 milioane de euro) și Harlem Gnohere (2,5 milioane de euro).

  • 1. Dennis Man – 5,5 milioane de euro
  • 2. Cristian Manea – 4 milioane de euro
  • 3. Florinel Coman – 3,5 milioane de euro
  • 4. Florin Tănase – 3 milioane de euro
  • 5. Harlem Gnohere – 2,5 milioane de euro
Cristian Manea la prezentarea oficială la FCSB

Cicâldău, cel mai scump jucător din lotul Craiovei

De partea cealaltă, Universitatea Craiova are un lot cotat la 26,70 milioane de euro, iar de departe cel mai valoros jucător este internaționalul Alexandru Cicâldău, care are o cotă de piață de patru milioane de euro. Al doilea pe această listă este căpitanul Nicușor Bancu, 2,5 milioane de euro, dar fundașul stânga este accidentat și nu va putea evolua în derby-ul cu FCSB.

Între primii cinci jucători ca valoare de piață la Universitatea Craiova îi mai regăsim pe accidentatul Elvir Koljic (2 milioane euro), Mirko Pigliacelli (1,5 milioane de euro) și proaspăt venitul chiar de la FCSB, Mihai Bălașa (1,3 milioane de euro). Însă marele atu al oltenilor îl reprezintă venirea lui Victor Pițurcă în funcția de manager general.

  • 1. Alexandru Cicâldău – 4 milioane de euro
  • 2. Nicușor Banci – 2,5 milioane de euro
  • 3. Elvir Koljic – 2 milioane de euro
  • 4. Mirko Pigliacelli – 1,5 milioane de euro
  • 5. Mihai Bălașa – 1,3 milioane de euro

Partida Universitatea Craiova – FCSB, din etapa a noua din Casa Pariurilor Liga 1, se va disputa duminică, 15 septembrie, de la ora 21:00, pe stadionul Ion Oblemenco și va fi transmis în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK. Înaintea jocului, FANATIK a făcut o analiză a situație prin care trec cele două formații și forma pe care o arată jucătorii pe compartimente.