Cele mai citite

FCSB are coeficient de Liga Campionilor! Este peste AC Milan!

Clasamentul coeficienţilor după FCSB - Lugano 1-2 în Europa League. Doar Astra mai ţine pasul cu echipa lui Nicolae Dică
Autor: Alex Bradescu | 08.12.2017 | 11:18
FCSB are coeficient de Liga Campionilor! Este peste AC Milan!

Parcursul FCSB din această toamnă europeană îi aduce un avantaj în clasamentul coeficienţilor. Formaţia antrenată de Nicolae Dică a ajuns pe locul 55 în acest top şi poate intra în primele 50 de echipe ale fotbalului european. Coeficientul roş-albaştrilor a ajuns la nivelul din 2013-2014, atunci când echipa juca în Champions League. 

Şapte puncte a adăugat FCSB la coeficientul european al echipei. În 2013-2014, Steaua a evoluat în cea mai importantă competiţie inter-cluburi a lumii, însă nu a mers mai departe în primăvara europeană, terminând pe ultima poziţie în grupă. Interesant este că FCSB are, în acest moment, coeficient mai mare decât cel deţinut de AC Milan, aflată pe poziţia 59. 

FCSB – Lugano 1-2. Doar Astra mai e în top 100

Astra e singura echipă românească ce mai are un coeficient cât de cât onorabil, aflându-se pe poziţia 91. În faţa FCSB este Viktoria Plzen, adversara care a devansat-o şi în grupa de Europa League. Cel mai bun an pentru stelişti în ceea ce priveşte coeficientul a fost 2012-2013, atunci când formaţia roş-albastră a obţinut 12 puncte în clasamentul coeficienţilor, ajungând în primăvara Europa League. 

Dezastru a fost în 2015-2016, când Steaua a scos doar 1,5 puncte în clasamentul coeficienţilor. Alkmaar, Legia Varşovia sau Saint Etienne sunt formaţiile pe care FCSB le devansează în topul coeficienţilor UEFA în acest sezon. 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!