Fotbal intern

FCSB nu a mai câștigat pe terenul lui CFR din 2014. Alex Chipciu dădea pasa decisivă

12.12.2020 | 19:44
FCSB nu a mai castigat pe terenul lui CFR din 2014 Alex Chipciu dadea pasa decisiva
ADVERTISEMENT

FCSB se deplasează duminică, 13 decembrie, pe terenul campioanei CFR Cluj. Roș-albaștrii vor să își continue parcursul formidabil și să câștige pe un teren unde nu s-au mai impus de șase ani.

Și la ultima victorie a FCSB-ului în Gruia, erau titulari la CFR căpitanul Mario Camora, Ciprian Deac și Mateo Susic. Alex Chipciu juca pentru roș-albaștri și oferea pasa decisivă la golul lui Cristi Tănase.

ADVERTISEMENT

Acum, Alex Chipciu joacă pentru ardeleni și ar putea evolua din primul minut în meciul pe care campioana trebuie să îl câștige, dacă vrea să rămână aproape de primul loc.

FCSB nu a mai câștigat pe terenul lui CFR din 2014. Alex Chipciu pasa decisiv pentru Cristi Tănase

Duelul dintre CFR Cluj și FCSB va reprezenta ocazia perfectă pentru roș-albaștri să se revanșeze după șase ani fără nicio victorie pe terenul campioanei. FCSB nu a mai câștigat la Cluj din sezonul 2014-2015, când antrenor era Costel Gâlcă. Pe clujeni îi pregătea Vasile Miriuță. Meciul s-a disputat în data de 10 august 2014.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe arătau cu mult diferit față de cum se prezintă acum. De altfel, la FCSB nu era niciun fotbalist dintre cei care vor îmbrăca tricoul roș-albastru la duelul din data de 13 decembrie 2020. În schimb, evolua la roș albaștri Alex Chipciu, cel care acum are șanse mari să fie titular pentru CFR Cluj.

Chipciu oferea chiar pasa decisivă la golul lui Cristi Tănase, din minutul 15. Era unicul gol al partidei într-un meci pe parcursul căruia Sergiu Negruț de la CFR a fost eliminat în minutul 43. Acesta a intrat dur la portarul Arlauskis, pe atunci la FCSB. Ulterior, Arlauskis a ajuns la CFR Cluj și a câștigat trei titluri de campion în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Roș-albaștrii îl aveau antrenor pe Costel Gâlcă și reușeau „tripla”

Sezonul 2014-2015 a fost ultimul de mare succes pentru FCSB. Antrenați de Costel Gâlcă și cu Gigi Becali aflat după gratii, roș-albaștrii reușeau o performanță fantastică. Ei cucereau al treilea titlu consecutiv în Liga 1 și se impuneau și în Cupa României și Cupa Ligii. A fost ultimul succes în campionat pentru FCSB.

De partea cealaltă, CFR Cluj se lupta cu probleme financiare grave, de abia reușind să scape de insolvență. Sezonul 2014-2015 era terminat de campioana en-titre pe locul trei, la nu mai puțin de 14 puncte în spatele campioanei FCSB. Iată cum arătau cele două echipe la ultima victorie obținută de FCSB în Gruia: â

ADVERTISEMENT

CFR Cluj:  Felgueiras – Susic, Larie, I. Rada, Camora – Christian (Muniru 46), Monroy (Ivanovski 75) – Deac, Negruț, Jazvic (Fl. Costea 20) – Tade. Antrenor: Vasile Miriuță.

FCSB: Arlauskis – Râpă, Szukala, Varela, Latovlevici – Prepeliță, N. Stanciu – Ad. Popa (I. Neagu 78), Chipciu (Vâlceanu 72), Cr. Tănase – Keșeru (G. Iancu 69). Antrenor: Costel Gâlcă.

Ar putea fi pe teren și mâine Mario Camora, Mateo Susic, Ciprian Deac și Alexandru Chipciu. Toți trei evoluează acum pentru CFR Cluj.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,95 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT