Sport

FCSB nu a mai câștigat titlul de șapte ani, dar Gigi Becali se laudă că și-a ”biruit” toți rivalii din fotbal: ”Bat la ei ca la varză, pe toți care se pun cu mine”

Gigi Becali nu pare afectat de faptul că FCSB a uitat cum e să câștige titlul de campioană. Patronul roș-albaștrilor se laudă că și-a învins toți adversarii istorici. Le-a pus gând rău și campionilor de la CFR Cluj.
24.08.2022 | 14:01
FCSB nu a mai castigat titlul de sapte ani dar Gigi Becali se lauda ca sia biruit toti rivalii din fotbal Bat la ei ca la varza pe toti care se pun cu mine
FCSB nu a mai câștigat titlul de 7 ani, dar Gigi Becali se mândrește cu altfel de performanțe. Rivalii tradiționali au avut, sau au probleme financiare, în timp ce el câștigă zeci de milioane de euro.© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

2015 este anul în care FCSB a sărbătorit ultimul titlu de campioană în SuperLigă. În ultimii șapte ani roș-albaștrii s-au abonat la poziția a doua a clasamentului și a cucerit doar o Cupă și o Cupă a Ligii. Pentru patronul Gigi Becali altele sunt ”meciurile” cu adevărat importante.

Gigi Becali: ”Cine s-a pus cu mine a pierdut”

Patronul celor de la FCSB rămâne un personaj aparte în fotbalul românesc. De când a intrat în fenomen a investit zeci de milioane de euro, dar în ultimii șapte ani echipa lui a uitat cum e să fie campioană.

ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă a fost ultimul tehnician care a gustat din cupa succesului. În sezonul 2014/2015 roș-albaștrii făceau tripla (campionat – Cupă – Cupa Ligii) și nimeni nu anticipa ce avea să urmeze.

De atunci și până azi FCSB a a terminat de șase ori pe locul 2 în SuperLigă și și-a trecut în palmares doar două trofee, o Cupă și o Cupă a Ligii, competiție între timp desființată.

ADVERTISEMENT

Nu e mai puțin adevărat că în tot acest timp adversarele istorice ale roș-albaștrilor, Rapid și Dinamo, au avut de suferit. Giuleștenii au intrat în faliment, în 2016, iar ”câinii” sunt și ei pe marginea prăpastiei. Pentru Gigi Becali aceste ”victorii” sunt mai importante decât trofeele sportive.

După Dinamo și Rapid, omul de afaceri le-a pus gând rău și campionilor de la CFR Cluj, echipa ce domină SuperLiga de cinci ani.

ADVERTISEMENT

”Cine s-a pus cu Becali a pierdut, am bătut la ei ca la varză. Dinamo a murit pentru că a vrut să se bată cu mine, eu singur și ei zece, câți au fost la un moment dat (numărul de acționari – n.r.). Am intrat în război cu toți, i-am biruit, i-am făcut praf pe toți zece. I-am bătut pe toți ca la varză.

Și după aia, la Rapid, am bătut la Copos ca la varză, i-am trimis pe toți în faliment! Bat la ei ca la varză, pe toți care se pun cu mine! O să bat și la CFR ca la varză”, a spus Becali, la Sport Total FM.

ADVERTISEMENT

Fanii ar vrea trofee, Gigi Becali vrea bani

Gigi Becali mai are un motiv să jubileze în fața cluburilor cu care s-a luptat în ultimii ani. Dacă Rapid s-a redresat, Dinamo suferă și își va da un restart, probabil, la un moment dat, din liga a patra. Și CFR Cluj are mari probleme financiare, datoriile feroviarilor fiind de ordinul zecilor de milioane de euro, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

Din 2015 încoace, deși a câștigat doar două trofee, nici un titlu de campioană, FCSB a performat pe piața transferurilor. Peste 35 de milioane de euro a încasat Gigi Becali în ultimii șapte ani, din transferurile a 7 jucători.

Cel mai important transfer a fost cel al lui Dennis Man la Parma, în schimbul căruia omul de afaceri a încasat 13 milioane de euro. Nicolae Stanciu, Olimpiu Moruțan și Florin Tănase au adus și ei alte aproape 17 milioane de euro.

Anterior perioadei secetei de performanțe transferurile lui Vlad Chiricheş, Florin Gardoș, Mirel Rădoi, Bogdan Stancu, George Ogăraru și Alexandru Chipciu au însemnat alte peste 33 de milioane de euro pentru Gigi Becali.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 4,90 este cota pentru ”2 și peste 2,5 goluri” la Viking  – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT