Sport

FCSB nu are performanțe, dar are fani! Roș-albaștrii adună de trei ori mai mulți spectatori la meciuri decât campioana CFR Cluj

Departe de titlul de campioană pe care îl așteaptă de șapte ani, FCSB continuă să fie echipa care adună cei mai mulți fani în tribune, la meciurile de pe teren propriu.
05.04.2022 | 09:21
FCSB nu are performante dar are fani Rosalbastrii aduna de trei ori mai multi spectatori la meciuri decat campioana CFR Cluj
FCSB este echipa care adună cei mai mulți suporteri în tribune, la meciurile disputate pe teren propriu având o medie de 10.900 de fani, triplu față de campioana CFR Cluj
ADVERTISEMENT

FCSB bate pasul pe loc în ceea ce privește performanțele sportive, atât în întrecerile interne, cât și în competițiile continentale intercluburi. Fanii însă nu i-au părăsit pe roș-albaștrii.

FCSB, cu fanii, CFR Cluj cu performanțele

Peste 25.000 de suporteri au asistat din tribunele Arenei Naționale la ”execuția” echipei FCSB, învinsă cu 0-2 de Universitatea Craiova, într-un meci din etapa a 3-a din faza play-off în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Cifra este impresionantă dacă ținem cont de asistențele extrem de scăzute înregistrate la meciurile din eșalonul de elită din țara noastră.

Deși eșecul în fața oltenilor aproape că a anulat definitiv șansele roș-albaștrilor la câștigarea campionatului, fanii echipei finanțate de Gigi Becali sunt mai mereu la datorie, în tribune.

ADVERTISEMENT

Deși relația dintre omul de afaceri și pătimașii suporteri ai vicecampioanei, aceștia din urmă continuă să susțină echipa. Asistența de la meciul FCSB – U Craiova 0-2, a fost a treia cea mai numeroasă din actualul campionat.

Astfel, FCSB se menține în fruntea topului în ceea ce privește numărul de spectatori plătitori, la meciurile de pe teren propriu, fiind și singura echipă care depășește cifra de 10.000 de fani (10.900 în medie), la fiecare meci de ”acasă”.

ADVERTISEMENT

În comparație, echipa care a cucerit ultimele patru titluri de campioană, CFR Cluj, adună puțin peste 3.000 de suflete (3.070 în medie), la partidele organizate pe arena Dr Constantin Rădulescu.

De altfel, vișiniii nu prind nici măcar podiumul clasamentului întocmit pe baza audienței de spectatori la meciurile de pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Pe poziția a doua în acest top se situează Rapid, cu o medie de 9.750 de fani, iar a treia este chiar învingătoarea ultimului duel de pe Arena Națională, CS Universitatea Craiova, cu 6.000 de fani alături, pe ”Ion Oblemenco”.

O cifră respectabilă de fani adună și UTA Arad, cu 5.650 la meciurile de acasă, în vreme ce la polul opus sunt Gaz Metan Mediaș (740), FC Voluntari (375) și Academica Clinceni (330).

Tot FCSB este echipa cu cei mai mulți fani în țară

Într-un clasament al celor mai urmărite echipe din Casa Pariurilor Liga 1, în meciurile disputate pe teren străin, tot FCSB este lider cu o medie de 7.560 de fani.

O situație inedită o întâlnim în cazul lui Dinamo. Deși fanii ”câinilor” au salvat clubul de la faliment pompând milioane de euro în cont, la meciurile de pe teren propriu asistența este una extrem de redusă, de doar 1.720.

În schimb, roș-albii se bucură de mult mai mult respect din partea susținătorilor din țară. În meciurile disputate ”afară”, Dinamo are în medie 7.200 de fani alături.

Problemele financiare și lipsa rezultatelor sportive s-au răsfrânt și asupra încrederii suporterilor dinamoviști. Conform GSP.ro, ”câinii” au pierdut nu mai puțin de 85% din fani în ultimii 9 ani, de la o medie de 10.850 de suporteri în sezonul 2012/2013, la 1.720 în campionatul în derulare, referindu-ne la meciurile de acasă.

Pe poziția a treia în clasamentul numărului de suporteri care își însoțesc favoriții la meciurile din deplasări se situează Rapid cu o medie de 4.760 de fani.

36.147 a fost cea mai numeroasă asistență la un meci din actualul sezon în Casa Pariurilor Liga 1, FCSB – Dinamo 6-0


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Voluntari: 3,80 este cota pentru ”X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT