Sport

FCSB obligată să joace pe alt stadion meciul cu Viking?! Cum s-a ajuns la această situație

Fanii au creat o atmosferă incendiară la meciul FCSB - Dunajska Streda. Observatorul UEFA a scris în raportul de joc că ultrașii au afișat un steag ofensator. Partida cu Viking s-ar putea juca în afara Bucureștiului.
13.08.2022 | 10:45
FCSB obligata sa joace pe alt stadion meciul cu Viking Cum sa ajuns la aceasta situatie
FCSB ar putea fi obligată de UEFA să joace meciul cu Viking Stavanger pe alt stadion decât Arena Națională. © FOTO:Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FCSB s-a calificat în play-off-ul Conference League și este foarte aproape de calificarea în grupele competiției continentale intercuburi, dar nu scapă de probleme.

Un steag ar putea aduce o nouă suspendare pentru FCSB

FCSB a avut parte de o susținere fantastică din partea fanilor, la returul cu Dunajska Streda. Peste 40.000 de oameni au sărbătorit alături de echipa favorită calificarea în play-off-ul Conference League.

ADVERTISEMENT

Bucuria roș-albaștrilor ar putea fi umbrită de o nouă penalitate din partea UEFA. Observatorul forului european la returul cu Dunajska Streda 1-0 a scris în raportul de joc că galeria echipei FCSB a afișat un steag pe care era inscripționată o cruce celtică și un suporter care avea fața acoperită de o cagulă.

Dacă UEFA va considera că steagul este ofensator și că mesajul este unul neo-nazist, atunci Arena Națională, stadionul pe care FCSB l-a nominalizat la forul european ca fiind cel pe care își dispută meciurile pe teren propriu, ar putea fi suspendat.

ADVERTISEMENT

”Avem probleme cum nu vă puteți imagina. A fost un steag, pur și simplu, observatorul și ofițerul de securitate au zis să fie scos din peluză în minutul 18. Nu e o cruce celtică, e un simbol care n-are legătură. Și un suporter cu cagulă.

Am citit despre crucea celtică, nu e un simbol neo-nazist. Pur și simplu e o confuzie, sper să înțeleagă. Peluza Nord a fost la înălțime, nici măcar o scandare care să poate fi interpretată ca xenofobă”, a explicat Mihai Stoica, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Temerile oficialilor FCSB sunt justificate. Peluza a fost închisă de UEFA, la meciul cu Dunajska Streda, din cauza scandărilor rasiste ale galeriei roș-albastre la derby-ul cu Rapid, respectiv la returul cu Saburtalo din Conference League.

Gheorghe Mustață cere clemență de la UEFA

Și liderul Peluzei Nord, Gheorghe Mustață spune că este vorba despre o confuzie și că doar o interpretare greșită a oficialilor UEFA ar putea duce la suspendarea terenului.

ADVERTISEMENT

Dacă acest lucru se va întâmpla, FCSB va trebui să caute alt stadion pentru disputa cu Viking Stavanger din play-off-ul întrecerii continentale și, în plus, va fi amendată cu o sumă usturătoare, fiind vorba de o recidivă a galeriei.

ADVERTISEMENT

”Dacă ne suspendă terenul găsim noi variante pentru suporteri. Acum nici nu mă gândesc la o suspendare, mai ales că nu a fost ceva tendențios.

Nu am scandat ceva, ne-am văzut numai de echipa noastră. Ar fi nedrept să fim suspendați pe o interpretare”, a punctat Gheorghe Mustață, la Realitatea Sportivă.

Dubla FCSB – Viking Stavanger se joacă pe 18, respectiv 25 august. Primul meci este programat la București, în timp ce returul se va disputa o săptămână mai târziu, în Norvegia.