Fotbal intern

FCSB, pe piața transferurilor în pauza de iarnă! Ce s-a întâmplat cu jucătorii aduşi în ultimii cinci ani

07.01.2021 | 20:28
FCSB pe piata transferurilor in pauza de iarna Ce sa intamplat cu jucatorii adusi in ultimii cinci ani
ADVERTISEMENT

FCSB a transferat doar un singur jucător până la această dată, deși campionatul se reia pe 14 ianuarie. Un lucru destul de neobișnuit pentru echipa patronată de Gigi Becali, dacă  ne uităm la ce s-a întâmplat în anii trecuți.

FCSB l-a transferat până acum pe Radunovici de la Astra Giurgiu, iar Gigi Becali poartă negocieri intense pentru aducerea la Haruț de la Botoșani și a făcut o ultimă ofertă pentru fundașul central, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

FANATIK prezintă în continuare o comparație între ultimile cinci perioade de transferuri din iarnă, pentru a vedea cum s-a schimbat politica de transferuri a celor de la FCSB.

Ce transferuri a făcut FCSB în iarna trecută până la 7 ianuarie

FCSB se mișcă mai greu pe piața transferurilor, de altfel la fel s-a întâmplat și iarna trecută, ceea ce e un pic îngrjijorător pentru Toni Petrea, mai ales că echipa sa va avea parte de cea mai scurtă pauză de iarnă din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Poate cel mai reușit transfer a fost cel al lui Darius Olaru, care semna pe 1 ianuarie 2020 cu FCSB, după ce a fost transferat de la Gaz Metan Mediaș pentru 600.000 de euro, iar Olaru a ajuns între timp jucător de bază al echipei. Acestea au fost singurele transferuri realizate de FCSB până la data de 7 ianuarie 2020.

Al doilea jucător transferat iarna trecută de FCSB a fost Ștefan Târnovanu, care a venit de la Poli Iași pentru 200.000 de euro și a semnat tot pe data de 1 ianuarie 2020. Portarul de 19 ani însă nu a jucat niciun meci pentru FCSB și a apărat la echipa a doua.

ADVERTISEMENT

Tranferurile FCSB de la începutul lui ianuarie 2019

Florentin Matei era primul transfer reușit de FCSB la startul campaniei de transferuri din 2019. Fostul jucător al FCSB, revenea din nou la echipă ca jucător liber de contract, după ce își terminase contractul cu Ittihad Kalba din Arabia Saudită. Actualul jucător al lui Apollon Limasol care se bate la titlu în Cipru, nu a avut evoluțiile așteptate și a jucat doar cinci meciuri în campionat.

Nici acum doi ani FCSB nu a fost foarte activă pe piața tranferurilor și a adus un singur jucător, pentru care nu a plătit nicio sumă de transfer.

ADVERTISEMENT

Dacă ne referim la aceeași perioadă în urmă cu trei ani, lucrurile stau și mai rău. FCSB nu transferase niciun jucător până la data de 7 ianuarie 2018, deși bucureștenii nu mai câștigaseră titlul din 2015.

Harlem Gnohere, lovitura dată de Gigi Becali dinamoviștilor. Suma imensă pentru Alibec

Pe 6 ianuarie 2017, Gigi Becali le mai aplica o lovitură dureroasă suporterilor dinamoviști și îl transfera de la Dinamo pe atacantul Harlem Gnohere, care avea să devină cel mai bun marcator al echipei. Transferul a stârnit furia dinamoviștilor, mai ales că rivala FCSB a plătit doar 250.000 de euro, deși era evaluat la nu mai puțin de 900.000 de euro! Gnohere avea să joace 92 de meciuri pentru FCSB între 2017 și 2020, marcând nu mai puțin de 42 de goluri. Unul dintre cele mai reușite transferuri din pauza de iarnă ale FCSB, cel puțin în ultimii cinci ani.

Cel mai răsunător transfer a fost însă cu siguranță cel al lui Denis Alibec. Gigi Becali plătea nu mai puțin de 2,04 milioane de euro lui Ioan Nicolae pentru transferul atacantului de la Astra, care era anunțat cu surle și trâmbițe.

Însă socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă. Evoluțiile lui Denis Alibec au fost departe de așteptări, iar fostul atacant al lui Inter Milano reușea doar nouă goluri în 34 de meciuri și intră în gura patronului Gigi Becali. Ioan Nicolar îl răscumpără de la FCSB, iar fiul risipitor revine la Astra Giurgiu pentru 1,4 milioane de euro.

Revenirea căpitanului Alexandru Bourceanu. Gigi Becali aducea nu mai puțin de cinci jucători

Căpitanul FCSB-ului, Alexandru Bourceanu, se transfera în 2014 în Turcia, la Trabzonspor pentru 1,3 milioane de euro. După ce nu a reușit să se impună ca titular în Turcia, Bourceanu avea să semneze din postura de jucător liber cu FCSB, la 1 ianuarie 2016. Însă Bourceanu era departe de evoluțiile care l-au adus la echipa națională și a jucat doar 14 meciuri, dintre care doar opt în campionatul intern. După doar un an, mijlocașul central se transferă în Rusia la Arsenal Tula.

Cătălin Ștefănescu, Sebastian Chitoșcă și Doru Popadiuc veneau la pachet pentru doar 150.000 de euro de la Ceahlăul Piatra Neamț. Toți cei trei au dezamăgit și au jucat extrem de puțin, fiind ulterior împrumutați.

Tot în aceași perioadă revenea la FCSB și Mihai Pintilii, actualul membru din staff-ul lui Toni Petrea. FCSB achita doar 250.000 de euro israelienilor de la Hapoel Tel Aviv, iar mijlocașul avea să devină căpitanul echipei până la februarie 2020, când s-a retras din fotbal.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 1,93 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT