Fotbal intern

FCSB pe transfermarkt. Meme și Gigi sigur se inspiră de aici în perioada de transferuri

04.10.2018 | 17:03
FCSB pe transfermarkt. Meme și Gigi sigur se inspiră de aici în perioada de transferuri. Florin Tănase, Gigi Becali şi Mihai Stoica în tribune la un meci între FC Voluntari şi Petrolul

Meme Stoica și Gigi Becali se inspiră întotdeauna pe de transfermarkt atunci când vine vorba despre jucătorii care pot fi aduși la FCSB. Echipa campioană cumpără sau împrumută fotbaliști în fiecare perioadă de transferuri, iar cei care se ocupă de acest aspect, patronul Becali, alături de Meme Stoica, consultă cel mai util site când vine vorba de informații privind jucătorii.

FCSB este cotată la 25,75 milioane de euro de către site-ul transfermarkt, care informează şi asupra mediei a vârstă a lotului: 25,9 ani. “Veteranul” echipei este Filipe Teixeira, cel care a fost sărbătorit pe 2 octombrie. Cel mai tânăr jucător are 15 ani, a debutat cu gol în sezonul trecut, în Cupa României, şi se numeşte Ianis Stoica. 

Cum sunt cotaţi jucătorii de la FCSB pe transfermarkt

Cel mai valoros jucător din echipa patronată de Gigi Becali este mijlocaşul Dennis Man, care este cotat de site-ul de specialitate la 2,7 milioane de euro. Tânărul jucător este urmat de atacantul Harlem Gnohere, care valorează 2,5 milioane de euro, iar podiumul este întregit de fundaşul Romario Benzar, cu 2 milioane de euro.

FCSB pe transfermarkt. Meme și Gigi sigur se inspiră de aici în perioada de transferuri. Fotografie cu prima pagină a site-ului
FCSB pe transfermarkt. Meme și Gigi sigur se inspiră de aici în perioada de transferuri

Recordul cu Stanciu

Cel mai scump jucător pe care FCSB l-a vândut vreodată este Nicolae Stanciu, care pleca la în vara anului 2016 pentru suma de 8.000.000 de euro, la care s-au adăugat alte 2.000.000 de euro din bonusurile de participare în Europa, precum şi numărul de meciuri disputate în Jupiler League. În acelaşi timp, transferul lui Stanciu a fost şi recordul primei ligi belgine în privinţa venirii de fotbalişti. De partea cealaltă, cel mai scump jucător cumpărat de Gigi Becali este Florinel Coman, jucător care a costat 3.000.000 de euro în vara anului trecut, când FCSB l-a transferat de la Viitorul Constanţa.

FCSB pe transfermarkt. Meme și Gigi sigur se inspiră de aici în perioada de transferuri. Dennis Man, cel mai valoros jucător de la FCSB, în timpul unui meci cu Dunărea Călăraşi
FCSB pe transfermarkt. Meme și Gigi sigur se inspiră de aici în perioada de transferuri. Dennis Man, cel mai valoros jucător de la FCSB

Transferurile din vara lui 2018

Gigi Becali nu s-a mai aventurat în a aduce numeroşi jucători în această vară, aşa cum se întâmpla în trecut, când la fiecare perioadă de transferuri se aduceau mulţi fotbalişti. La capitolul plecări s-au întregistrat mai mulţi jucători:  Constantin Budescu, Denis Alibec, Kamer Qaka, Valerică Găman, Alexandru Aldea, Eduard Stăncioiu, Ionuţ Poiană, Vlad Achim, Cristi Tănase, Ionuţ Larie şi Marian Pleaşcă.

Cel mai valoros jucător venit în ultima perioadă de transferuri este Olimpiu Moruţan, care a fost acontat din iarnă pentru suma de 800.000 de euro, apoi Becali a mai plătit încă 400.000 de euro în schimbul a 10% procente din cele 20 pe care le deţinea FC Botoşani.  Au mai venit Mihai Roman, Alexandru Stan, Raul Rusescu şi Hristo Zlatinski, plus Qaka care a fost dat retur la FC Poli Iaşi.

2.300.000 de euro a investit Gigi Becali în jucători în această vară

4.200.000 de euro a încasat FCSB în schimbul vânzării de jucători