Sport

FCSB, pe urmele lui Bayern Munchen şi Real Madrid! Ce se întâmplă la antrenamentele lui Dinu Todoran

FCSB se pregăteşte pentru startul noului sezon, iar jucătorii se antrenează din greu şi au un mare avantaj, la fel ca Bayern Munchen şi Real Madrid.
30.06.2021 | 13:06
FCSB pe urmele lui Bayern Munchen si Real Madrid Ce se intampla la antrenamentele lui Dinu Todoran
FCSB, pe urmele lui Bayern Munchen şi Real Madrid! Ce se întâmplă la antrenamentele lui Dinu Todoran
ADVERTISEMENT

Jucătorii FCSB se antrenează la baza din Berceni, iar Dinu Todoran are la îndemână o tehnologie prin care îşi poate monitoriza atent elevii. Mai exact, toţi parametrii fotbaliştilor sunt analizaţi cu ajutorul unor dispozitive purtate de aceştia în timpul şedinţelor de pregătire.

Ce dispozitiv îi ajută pe jucătorii FCSB la antrenamente

Florinel Coman şi colegii lui sunt monitorizaţi cu ajutorul unui sistem pus la punct de firma Catapult. Aceştia poartă nişte bustiere în timpul antrenamentelor, iar toate datele sunt analizate apoi de staff-ul tehnic al FCSB.

ADVERTISEMENT

Dispozitivele folosite de FCSB ajută la optimizarea performanţei şi monitorizează dezvoltarea jucătorilor. În plus, tehnologia reduce riscul apariţiei accidentărilor, prin cuantificarea momentelor când antrenamentele pot fi mai dure şi când este timpul ca fotbaliştii să reducă turaţia.

Sistemul poate fi folosit şi în perioada de recuperare după accidentări, astfel că procesul de revenire la antrenamente este simplificat pentru jucătorii care au suferit accidentări. De asemenea, cu ajutorul dispozitivelor, antrenorii pot seta un program de antrenament dedicat pentru nevoile fiecărui fotbalist în parte.

ADVERTISEMENT

Când a început parteneriatul între FCSB şi Catapult

FCSB foloseşte dispozitivele Catapult din ianuarie 2020, când actuala vicecampioană a României a decis să apeleze la modelul Vector. În spatele fiecărei bustiere purtate de jucătorii “roş-albaştrilor” se află un dispozitiv prin care sunt stocate toate datele necesare.

La această tehnologie au apelat şi cluburi importante din Europa precum Bayern Munchen, Real Madrid, Chelsea, Lyon, Leicester sau naţionala Franţei. Pe lângă fotbal, dispozitivele mai sunt folosite în baseball, cricket, rugby şi hochei pe gheaţă. Tehnologia a apărut şi în NBA, la echipele Milwaukee Bucks, Houston Rockets sau New York Knicks.

ADVERTISEMENT

Cuplu nou în centrul defensivei la FCSB

FANATIK a anunţat în exclusivitate că Alex Creţu şi Anrei Miron vor forma cuplul din centrul defensivei la FCSB. La finalul sezonului trecut, când “roş-albaştrii” au pierdut din nou titlul în faţa lui CFR Cluj, Gigi Becali a fost nemulţumit de faptul că echipa a primit multe goluri din faze fixe şi că fundaşii centrali nu au un joc de cap bun.

Transferul lui Alex Creţu a fost anunţat în exclusivitate de FANATIK, iar fundaşul central de 29 de ani l-a cucerit din prima pe patronul FCSB. “Are personalitate. Va juca fundaș central și nu îl va scoate nimeni din echipă”, spunea Gigi Becali la prezentarea oficială.

ADVERTISEMENT

Stipe Vucur, al doilea fundaş central transferat de Gigi Becali în această vară, va fi prima rezervă pentru postul din centrul defensivei. Fotbalistul de 29 de ani a venit de la Hallescher FC, formaţie din liga a treia a Germaniei.

FCSB va fi pe drumuri în startul sezonului

FCSB şi-a aflat marţi programul din Liga 1, iar startul sezonului va fi unul cu deplasări lungi pentru echipa lui Dinu Todoran. În campionat, “roş-albaştrii” vor merge la Botoşani (etapa 1) şi la Arad (etapa 3), în timp ce în UEFA Europa Conference League, competiţie în care va juca din turul 2 preliminar, o aşteaptă o deplasare de peste 9.000 de kilometri până la Karagandy.

În total, în doar două săptămâni, jucătorii FCSB vor parcurge în jur de 10.733 de kilometri la finalul lunii iulie, când sunt programate meciurile cu FC Botoşani, Şahtior Karagandy şi UTA Arad.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Șahtior Karagandy: 3,70 este cota pentru „X pauză / 1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT