Sport
notix pixel id

FCSB, în topul european al echipelor care beneficiază cel mai frecvent de lovituri de pedeapsă. Pe ce loc se află ”roș-albaștrii”

Vicecampioana României, FCSB, a fost inclusă într-un top european al echipelor care beneficiază frecvent de lovituri de la 11 metri, într-un studiu realizat de Observatorul de Fotbal CIES.
17.01.2022 | 11:25
FCSB in topul european al echipelor care beneficiaza cel mai frecvent de lovituri de pedeapsa Pe ce loc se afla rosalbastrii
Florin Lucian Tanase marcheaza un gol din penalty in meciul de fotbal dintre FCSB si Rapid Bucuresti, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, miercuri 15 decembrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Observatorul de Fotbal CIES a analizat frecvența cu care echipele din campionatele europene de fotbal primesc lovituri de la 11 metri, iar FCSB este în Top 10.

Studiul a fost realizat luându-se în calcul meciurile disputate din sezonul 2018/2019 încoace. CFR Cluj nu e nici măcar în top 50.

ADVERTISEMENT

Echipele din sud-estul Europei, cele mai frecvente beneficiare de penalty-uri

FCSB se clasează pe poziția 7 în studiul realizat de CIES, care vizează frecvența cu care echipele din campionatele Europei beneficiază de lovituri de la punctul cu var.

Astfel, conform sursei amintite, din 2018 încoace, roș-albaștrii au primit un penalty la fiecare 283 de minute jucate, în total 19, în 132 de partide.

ADVERTISEMENT

Studiul mai arată că fotbaliștii de la FCSB au o rată de succes de 86% în ceea ce privește transformarea loviturilor de pedeapsă. Asta înseamnă că 16 din cele 19 penalty-uri s-au transformat în goluri.

Clasamentul este condus de Steaua Roșie Belgrad, care beneficiază de o lovitură de la 11 metri la fiecare 239 de minute. Sârbii sunt urmați de Dinamo Kiev, cu un penalty primit la fiecare 256 de minute și PAOK Salonic, beneficiara unei lovituri de la punctul cu var la fiecare 257 de minute.

ADVERTISEMENT

Șase echipe din primele 10 ale clasamentului evoluează în campionate din sud-estul Europei. Din întrecerile importante de pe ”Bătrânul continent”, în Top 10 și-au făcut loc Manchester United (Anglia), FC Porto și Sporting Lisabona (Portugalia).

Cu ce frecvență primesc penalty-uri U Craiova și CFR Cluj

În studiul realizat de Observatorul de Fotbal CIES, a doua cea mai bine clasată echipă din România, din punct de vedere al frecvenței cu care beneficiază de lovituri de la 11 metri, este Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Oltenii sunt pe poziția 16 a clasamentului, cu o lovitură de pedeapsă primită la fiecare  313 minute jucate. Interesant este că alb-albaștrii au primit același număr de penalty-uri ca și FCSB (19), dar rata de transformare este de doar 68%.

ADVERTISEMENT

Acuzată că primește extrem de ușor lovituri de la 11 metri, CFR Cluj a beneficiat în perioada luată în calcul de realizatorii studiului de 26 de penalty-uri, adică unul la fiecare 386 de minute. „Feroviarii” stau bine și la procentajul transformărilor, care este de 84%.

Studiul a fost realizat pe baza datelor InStat, iar eșantionul a fost compus din echipele care au fost mereu prezente într-una dintre cele 31 de ligi chestionate în perioada amintită.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 1,75 este cota pentru ”NU marchează ambele echipe”. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT