Fotbal intern

FCSB, pentru a treia oară împotriva sârbilor în cupele europene! La ultima vizită, echipa antrenată de Rădoi a ratat dramatic calificarea

17.09.2020 | 15:24
FCSB pentru a treia oara impotriva sarbilor in cupele europene La ultima vizita echipa antrenata de Radoi a ratat dramatic calificarea
ADVERTISEMENT

FCSB va juca pentru a treia oară în istoria europeană împotriva unei echipe din Serbia, Backa Topola. Formația sprijinită de guvernul maghiar nu are un start de sezon grozav, cu doar 8 puncte adunate în primele 7 etape, însă roș-albaștrii vin în Serbia decimați de COVID-19. 

În afară de Mihai Pintilii, toți membrii staff-ului sunt infectați cu noul coronavirus, iar în ceea ce privește echipa, FCSB mai are doar 14 jucători disponibili pentru confruntarea din turul doi preliminar din Europa League.

ADVERTISEMENT

Roș-albaștrii trăiesc periculos cu câteva ore înainte de meci și unii dintre ei își aduc aminte de precedenta deplasare în Serbia, una de tristă amintire, în urma căreia au pierdut calificarea în play-off-ul Europa League.

FCSB, pentru a treia oară împotriva sârbilor în cupele europene! Coșmar cu Partizan la ultima vizită

În 2015, echipa antrenată de Mirel Rădoi juca împotriva celor de la Partizan Belgrad, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. După 1-1 la București, FCSB reușea o primă repriză foarte bună la Belgrad.

ADVERTISEMENT

Gazdele au deschis atunci scorul prin Babovic în minutul 8, însă Muniru (11) și Hamroun (33) au întors scorul pentru roș-albaștrii care deveneau favoriți pentru calificare. Însă a doua repriză începea dezastruos.

Rădoi, trădat de fundașii lui

Varela a văzut cartonaș roșu după un fault în postură de ultim apărător. Paul Papp și Fernando Varela au pierdut o minge în apărare și fundașul central din Insulele Capului Verde a faultat în careu.

ADVERTISEMENT

Sârbii au ratat penalty-ul, însă roș-albaștrii nu au făcut față în 10 oameni și au fost învinși cu 4-2 după ce Jevtovic (60), Zivkovic (69) și Trujic (90+1) au marcat pentru Partizan Belgrad. Atunci, echipa lui Rădoi a căzut în play-off-ul Ligii Europa.

VEZI VIDEO: 

 

Steaua a început cu Zeleznik campania magică din 2004-2005 în Cupa UEFA!

A urmat o altă dublă de coșmar cu Rosenborg. FCSB a pierdut fără drept de apel pe teren propriu, scor 0-3, iar în Norvegia nu a putut scoate mai mult de un egal, scor 1-1. 2015 a fost anul în care s-a întrerupt seria de 11 calificări la rând în grupele europene.

ADVERTISEMENT

În istorie, FCSB a mai jucat o singură “dublă” în cupele europene. Se întâmpla în sezonul 2003-2004 când Steaua juca în turul doi preliminar al Cupei UEFA împotriva celor de la Zeleznik. În prima manșă, roș-albaștrii s-au impus în Serbia cu 4-2, însă în retur sârbii au reușit surpriza și au câștigat cu 2-1 în Ghencea.

A fost începutul unei campanii istorice a Stelei, condusă de Walter Zenga. Roș-albaștrii s-au calificat în grupele Cupei UEFA și în 16-imi, Steaua a eliminat Valencia după un retur de vis în Ghencea.

  • 4 meciuri – 2 victorii  2 înfrângeri este bilanțul FCSB cu echipele din Serbia

  • (P) Cota BETANO pentru Backa Topola – FCSB: 4,15 este cota pentru „se marchează fix 3 goluri în meci”. Vezi aici toate cotele!

 

ADVERTISEMENT
Tags: