Fotbal international

SPORTING-STEAUA, pentru grupele Champions League! Datele jocurilor

UPDATE, 3 august Ora 13:00 / Începe tragerea la sorţi! Incredibil! Ce noroc pe Steaua! Formaţia patronată de Gigi Becali a picat cu sporting Lisabona, în condiţiile în care în urnă se mai...
04.08.2017 | 14:20
SPORTINGSTEAUA pentru grupele Champions League Datele jocurilor

UPDATE, 3 august Ora 13:00 / Începe tragerea la sorţi! Incredibil! Ce noroc pe Steaua! Formaţia patronată de Gigi Becali a picat cu sporting Lisabona, în condiţiile în care în urnă se mai aflau doar portughezii, Napoli şi Liverpool! Primul meci, în deplasare, marţi, pe 15 august, returul fiind pe Arena Naţională, miercuri, 23 august.

7,00 este cota pentru ca Steaua să se califice în grupele Ligii Campionilor

tragere

UPDATE, 3 august / În urma rezultatelor de miercuri din Liga Campionilor au fost stabilite urnele pentru tragerea la sorţi de vineri, ora 13:00. FCSB este singura reprezentantă a României rămasă în cea mai importantă competiţie a cluburilor. A ratat la limită urna favoritelor, cu al şaselea coeficient dintre cele 10 echipe de pe ruta non-campioanelor.

Urna non-campioanelor

Capi de serie

Sevilla – coeficient 112,99

Napoli – 88,666

Liverpool – 56,192

ŢSKA Moscova – 39,606

Sporting Lisabona – 36,866


Outsidere

FCSB – 35,370

Young Boys – 28,915

Hoffenheim – 15,899

Nice – 16,833

Başakşehir – 10,340



Urna campioanelor

Capi de serie

Olympiacos 64,580

Celtic 64,580

FC Copenhaga 37,800

APOEL 26,210

Maribor 21,125


Outsideri

Qarabag 18,050

Astana 16,800

Rijeka 15,550

Hapoel Beer Sheva 10,875

Slavia Praga 8,135


UPDATE / FCSB şi-a asigurat calificarea în faza play-off a Ligii Campionilor şi va merge pe ruta non-campioanelor pentru a forţa intrarea în grupe. Tragerea la sorţi este vineri, de la ora 13:00, la Nyon. Iată cele cinci adversare posibile.

SEVILLA

NAPOLI

LIVERPOOL

SPORTING LISABONA

ŢSKA MOSCOVA

FCSB şi Viitorul joacă astăzi, ambele în deplasare, hotărâte să îşi obţină un loc la tragerea la sorţi care va avea loc vineri, de la ora 13:00, la Nyon, pentru faza play-off a Ligii Campionilor. Viitorul ar merge pe ruta campioanelor, iar FCSB ar avea o situaţie mai grea, mergând pe ruta mai complicată a non-campioanelor.

Cum arată ruta non-campioanelor, cea pentru FCSB

10 echipe vor fi pe ruta non-campioanelor în faza play-off a Ligii Campionilor. Sevilla, Napoli, Liverpool, Sporting Lisabona şi Hoffenheim sunt deja calificate. Celelalte cinci vor fi alese din următoarele cinci partide:

Viktoria Plzen – FCSB (2-2 în tur)

ŢSKA Moscova – AEK Atena (2-0 în tur)

Başakşehir – Club Brugge (3-3 în tur)

Ajax – Nice (1-1 în tur)

Young Boys – Dinamo Kiev (1-3 în tur)

FCSB păstrează încă şanse de a fi cap de serie în faza play-off, doar că foarte mici. ŢSKA Moscova, Başakşehir, Ajax şi Dinamo Kiev să fie eliminate. Ceea ce este aproape imposibil, mai ales dacă ţinem cont de rezultatele din tur obţinute de ucrainieni, dar mai ales de cei de la ŢSKA Moscova. Aşa că, în cazul în care se califică, FCSB îşi alege adversara dintre Sevilla, Napoli, Ajax, Liverpool şi Dinamo Kiev. În cazul în care ucrainienii ratează calificarea, ŢSKA Moscova ar fi prima opţiune pentru a deveni cap de serie.

Cum arată ruta campioanelor, pentru Viitorul

Pe ruta campioanelor, o singură echipă este deja calificată în faza play-off. Este vorba despre azerii de la Qarabag, care au obţinut calificarea de marţi, după ce au eliminat pe Şeriff Tiraspol. Mai rămân alte 9 meciuri de jucat astăzi pe ruta campioanelor.

APOEL – Viitorul (0-1 în tur)

BATE Borisov – Slavia Praga (0-1 în tur)

FC Copenhaga – Vardar Skopje (0-1 în tur)

Hafnafjordur – Maribor (0-1 în tur)

Ludogoreţ – Hapoel Beer Sheva (0-2 în tur)

Rosenborg – Celtic (0-0 în tur)

Rijeka – Salzburg (1-1 în tur)

Olympiakos – Partizan (3-1 în tur)

Legia – Astana (1-3 în tur)

Indiferent de rezultatele din această seară, Viitorul nu va putea fi cap de serie în play-off. Olympiakos, Celtic, Salzburg, FC Copenhaga şi Ludogoreţ sunt echipele care ar fi sigure de statutul de cap de serie, în cazul în care obţin calificare. BATE Borisov, Legia Varşovia, NK Maribor, Qarabag sunt echipele care pot urca în urna capilor de serie, ca adversare pentru Viitorul, în cazul în care sunt eliminate echipe dintre primele 5 menţionate mai sus.

Care ar fi situaţia în faza play-off a Europa League

În cazul în care ar rata calificarea în faza playoff a Ligii Campionilor, FCSB şi Viitorul ar merge în play-off, dar în Liga Europa. Acolo, FCSB ar fi sigur cap de serie, în timp ce Viitorul va merge în urna outsiderelor. Iată cum ar arăta lista posibilelor adversare.

Capture

* Pe partea dreaptă sunt posibili adversari ai Astrei, din care însă nu ar face parte Astra Giurgiu. Viitorul ar juca împotriva formaţiilor din partea stângă a tabelului.