Sport

Vestea care îl face pe Gigi Becali să jubileze. Ministrul Sportului dă undă verde pentru închirierea arenei Arcul de Triumf: ”FCSB va putea juca acolo”

FCSB va putea să-și dispute meciurile de pe teren propriu pe noul stadion Arcul de Triumf, a anunțat azi ministrul Sportului Eduard Novak. Roș-albaștrii încearcă de anul trecut să închirieze arena.
26.02.2022 | 18:30
Vestea care il face pe Gigi Becali sa jubileze Ministrul Sportului da unda verde pentru inchirierea arenei Arcul de Triumf FCSB va putea juca acolo
Stadionul Arcul de Triumf. Sursa foto: CNI
ADVERTISEMENT

Vicecampioana FCSB este echipa care a schimbat cele mai multe stadioane în ultimii ani. Pentru că nu are o arenă proprie, iar pe noul stadion Steaua nu-i este permis accesul, trupa lui Gigi Becali vrea să-și stabilească cartierul general pe Arcul de Triumf.

Însă, și arena vegheată de Mănăstirea Cașin a fost tărâm interzis pentru roș-albaștrii. Lucrurile se vor schimba, însă, în curând, favorabil celor de la FCSB, a dat asigurări ministrul Sportului Eduard Novak.

ADVERTISEMENT

Eduard Novak: ”Există un răspuns favorabil”

Federația Română de Rugby ar vrea ca stadionul Arcul de Triumf să găzduiască doar meciuri ale echipelor practicante ale sportului cu balonul oval.

Însă, fiind o investiție din fonduri publice, arena poate fi, conform legislației în vigoare, închiriată de oricine dorește să organizeze un eveniment, cele sportive având prioritate.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sportului Eduard Novak a declarat că în cel mai scurt timp arena va putea fi închiriată și că nu vede nicio problema ca FCSB să-și dispute meciurile acolo.

”Există răspuns favorabil şi Federaţia Română de Fotbal va primi această bază sportivă pentru a juca în perioada următoare, cu tineretul şi câteva meciuri cu fete. 

ADVERTISEMENT

Însă, avem aici o problemă legată de birocraţie din păcate se tot amâna, pentru a obţine semnăturile din partea unor ministere pentru Centrul Naţional Sportiv Arcul de Triumf, ca să putem într-adevăr să intrăm într-o normalitate şi să putem să închiriem. 

Dar la nivel de federaţii, cum are şi protocoul Federaţia de Rugby, am făcut un protocol şi cu Federaţia Română de Fotbal ca să-şi poată să-şi desfăşoară activităţile în perioada următoare. Cred că în maximum o lună va putea juca FCSB, deoarece suntem spre finalizarea tuturor semnăturilor şi a înfiinţări Centrului Naţional Sportiv”, a spus Novak la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Mereu o semnătură a amânat închirierea stadionului Arcul de Triumf

Stadionul Arcul de Triumf este unul dintre cele mai moderne din România. În ciuda capacității reduse, de doar 8.200 de locuri, arena are facilități de invidiat și acest lucru o face extrem de atractivă.

Între altele, Arcul de Triumf beneficiază de cel mai modern centru pentru recuperarea sportivilor care include piscină, sală de crioterapie, saună și sală de gimnastică medicală specifică activităţii de recuperare sportivă.

În plus, arena dispune de spaţii de cazare şi cantonament, puncte de prim-ajutor pentru spectatori la fiecare tribună, post de control anti-doping și spații administrative.

ADVERTISEMENT
Tags: