Fotbal intern

Vrea să îi dea lovitura lui Dică. “Vom face presing din primele minute”

Flavius Stoican este convins că Denis Alibec rămâne în continuare unul dintre cei mai buni fotbalişti ai celor de la FCSB.
29.03.2018 | 16:22
Vrea sa ii dea lovitura lui Dica Vom face presing din primele minute
ADVERTISEMENT

Flavius Stoican, antrenorul formaţiei Poli Iaşi,  a dezvăluit pentru FANATIK.RO că este decis să dea împreună cu jucătorii săi lovitura la Bucureşti şi este gata pentru a le provoca roş-albaştrilor o înfrângere pe Naţional Arena.

Flavius, aţi fost foarte aproape de o surpriză la Cluj, o puteţi produce acum pe Naţional Arena cu FCSB?

ADVERTISEMENT

La Cluj am practicat un joc bun şi sunt sigur că cei de la CFR Cluj nu se aşteptau să le punem atât de multe probleme, dar meciul din Gruia a trecut , iar acum suntem gata pentru cel de la Bucureşti cu FCSB.

Până la urmă a fost bine că nu aţi jucat cu Astra Giurgiu?

Absolut! Pe asemenea condiţii nu puteai să joci fotbal. Aţi văzut şi voi câtă zăpadă era pe teren, iar eu consider că arbitrul a luat cea mai bună decizie. Ulterior jucătorii mei au făcut un antrenament şi nu le-a fost deloc uşor.

ADVERTISEMENT

“E sinucidere să mă apăr tot meciul la Bucureşti!”

Ce tactică vei aborda la Bucureşti în meciul cu FCSB?

Am studiat foarte bine jocul celor de la FCSB, iar Dică să ştiţi că este unul dintre antrenorii foarte buni din valul tânăr. Eu îl respect foate mult şi ştiu că nu este uşor pentru el să lucreze cu o atît de mare presiune pe umerii săi. Însă, revenind la meciul cu FCSB, vreau să vă spun că dacă ne vom apăra tot jocul la Bucureşti, atunci vă mărturisesc încă de pe acum că este o sinucidere totală.

Să înţeleg că vei ataca FCSB pe Naţional Arena?

Eu am discutat foarte mult în ultimele zile cu elevii mei despre acest meci şi am stabilit că trebuie să facem presing încă din primele minute. Le-am spus băieţilor că atacăm cu toată echipa, dar sunt momente în care în mod sigur trebuie să ne şi apărăm cu toată echipa. Însă vom încerca să îi surprindem pe cei de la FCSB cu presing încă din primele minute. Trebuie să avem şi un joc bun de pase, deoarece nu trebuie să ne lăsăm adversarii să îşi facă jocul obişnuit. Cum am jucat la Cluj aşa vom juca şi la Bucureşti. Nu vom face nici o diferenţă între adversari.

ADVERTISEMENT

“Alibec este unul dintre cei mai buni adversari din Liga 1”

Îţi este frică de vreun jucător al celor de la FCSB?

Nu se pune problema de frică, dar Dică are în echipă foarte mulţi jucători care pot să facă diferenţa la orice oră, iar Alibec să ştii că este unul dintre ei. Deşi acum se poate spune că el nu trece printr-o pasă bună, totuşi eu îl consider unul dintre cei mai buni atacanţi din Liga 1. Le-am transmis băieţilor mei să aibă mare grijă la el. Este un jucător puternic care are o tehnică foarte bună. Nu trebuie să îl lăsăm să se întoarcă cu faţa spre poarta noastră cu mingea la picior deoarece la orice oră poate să producă ceva bun pentru echipa lui. Vom încerca să ne dublăm în jurul lui Denis. Eu nu ştiu la ora asta dacă el va juca titular, dar eu ce am avut de spus despre Alibec deja le-am transmis băieţilor mei.

Cum merge relaţia ta profesională cu Eugen Trică?

Înţeleg unde baţi. Vrei să spui că două săbii nu încap în aceeaşi teacă, nu? Dar uite că noi doi suntem doi antrenori care facem echipă bună. Ne cunoaştem de foarte mulţi ani. Nu uita că am jucat împreună la Universitatea Craiova, iar la licenţa PRO am fost colegi. Mi-ar plăcea ca jucătorii mei să fure de la Eugen răutatea lui de pe teren. Şi aici mă refer la ambiţia cu care juca Eugen. O să vedeţi că împreună vom face lucruri frumoase în antrenorat. Noi la Iaşi am avut obiectiv să facem o echipă competitivă, dar uitaţi că am reuşit din primul sezon să ajungem între primele şase formaţii din Liga 1.  Iar acum ne propunem să terminăm cât mai sus în clasamentul din play-off.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a început să devină un obişnuit al suspendărilor, în trecut erai tu. Cum comentezi?

Eu îl înţeleg şi pe Dan Petrescu, deoarece şi eu am stat prin tribune, dar mi-am propus să nu mă mai manifest aşa de tare pe bancă, deoarece suspendările mele nu sunt ok pentru lot. Jucătorii au nevoie de mine pe bancă aşa cum şi cei de la CFR au nevoie de Dan pe bancă. Dar uneori şi arbitrii trebuie să ne înţeleagă pe noi.  

8 echipe a antrenat Stoican până acum în cariera sa de antrenor

20 de selecţii a strâns Stoican în cariera lui de jucător la echipa naţională

ADVERTISEMENT