Fotbal intern

Preţ fixat! Cât trebuie să plătească Becali Astrei pentru Iliev

Florin Niţă este gata să o părăsească pe FCSB, cu doar câteva zile înainte de startul Ligii 1, iar Gigi Becali trebuie să îi găsească urgent un înlocuitor.
31.01.2018 | 11:26
Pret fixat Cat trebuie sa plateasca Becali Astrei pentru Iliev

Prima opţiune a lui Becali a fost Giedrius Arlauskis, dar cei de la CFR Cluj i-au transmis clar că nu sunt dispuşi la negocieri pentru portarul lituanian. Patronul FCSB s-a repliat spre un partener mai obişnuit de afaceri, Astra Giurgiu.

Plamen Iliev a devenit, astfel, primul pe lista FCSB pentru a-l înlocui pe Niţă. Doar că nici Astra Giurgiu nu va renunţa prea uşor la negocieri. Mai ales că Edward Iordănescu s-a plâns că nu vrea să îşi cedeze titularul cu atât de puţin timp înainte de reluarea campionatului.

“Orice jucător care ar pleca ar însemna o gaură imensă, mai ales că nu avem timp să-l înlocuim. Au plecat deja jucători importanţi şi nu ne mai permitem pierderi, dacă vrem în play-off. Nu putem reclădi echipa dacă schimbăm în permanenţă jucători”, a declarat Edward Iordănescu. Antrenorul Astrei şi-a schimbat ulterior optica şi a recunoscut că este posibil ca Iliev să plece. Vezi aici detalii

Dani Coman, preşedintele celor de la Astra Giurgiu, a fost chiar mai vehement şi a transmis că Iliev este netransferabil. Este unul dintre cei mai buni portari din România şi din punctul meu de vedere este netrasferabil. Sunt sigur că dacă va rămâne la Astra în vară va exista o ofertă foarte bună pentru el şi va pleca în străinătate”, a spus Coman.

Totuşi, Ioan Niculae este dispus la negocieri şi şi-a anunţat oamenii din club că orice jucător este de vânzare. Inclusiv Plamen Iliev. Pentru a-l ceda, însă, pe portarul de 26 de ani, patronul Astrei nu concepe mai puţin de un milion de euro, preţul de la care este gata să pornească negocieri pentru eventuale bonusuri.

Patronul de la FC Botoşani, Valeriu Iftime, îi transmite lui Gigi Becali să renunţe la Iliev. Îl distruge pe fostul său portar: “Credeţi că eu am scăpat de el de bun ce era. Mi-a mâncat zilele”, a spus Iftime. Vezi aici declaraţiile complete ale patronului de la Botoşani.

Rămâne de văzut dacă Gigi Becali va fi dispus să cedeze jumătate din suma pe care o va încasa de la Sparta Praga pentru a-l transfera pe bulgarul Iliev. Ilie Dumitrescu îi recomandă patronului FCSB să nu mai aducă alt portar şi să meargă pe mâna talentatului Andrei Vlad, 18 ani.

Plamen Iliev a apărat în 24 de partide pentru Astra Giurgiu în acest sezon, în toate competiţiile, şi a primit 21 de goluri. Are două selecţii pentru naţionala Bulgariei şi este cotat la 700.000 de euro.