Fotbal intern

FCSB și CFR Cluj primele echipe din Liga 1 calificate matematic în play-off! Cum arată situația în clasament

21.02.2021 | 19:52
FCSB si CFR Cluj primele echipe din Liga 1 calificate matematic in playoff Cum arata situatia in clasament
ADVERTISEMENT

FCSB a câștigat cu 1-0 în meciul cu Chindia Târgoviște și este prima echipă calificată matematic în play-off. Roș-albaștrii au 21 de puncte mai mult decât FC Argeș, prima echipă sub linie, cu 6 etape rămase de disputat din sezonul regulat.


UPDATE, 21 februarie, ora 19:50. CFR Cluj este a doua echipă calificată matematic în play-off. Golul lui Omrani a decis meciul cu Gaz Metan Mediaș și i-a dus pe ardeleni matematic în play-off, acolo unde cu o zi în urmă și-a asigurat locul și rivala FCSB. Cele două formații sunt favoritele la titlu, alături de Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Clasamentul: 


Principala contracandidată a celor de la FCSB la titlu, campioana CFR Cluj, își poate asigura matematic încă de duminică prezența în play-off, dacă va scoate cel puțin un rezultat de egalitate în confruntarea cu Gaz Metan Mediaș.

FCSB, prima echipă din Liga 1 calificată matematic în play-off! Academica speră să își securizeze locul 6

În acest moment, primele 6 clasate par a se fi desprins de urmăritoare, însă lucrurile se pot schimba oricând. Academica Clinceni, echipa aflată pe locul 6, are 5 puncte avans față de FC Argeș, prima echipă sub linie.

ADVERTISEMENT

 

În luptă pot intra mai multe echipe. UTA Arad, Gaz Metan Mediaș, Chindia și Dinamo sunt încă în calculele pentru play-off și în funcție de evoluția din următoarele etape, pot să spere la o prezență în top 6.

Doar primele trei clasate sunt sigure de play-off!

Primele trei clasate au locul asigurat în play-off și cel mai probabil lupta la titlu se va da între ele: FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova. În schimb, Sepsi, FC Botoșani și Academica Clinceni au emoții în ceea ce privește calificarea în play-off.

ADVERTISEMENT

FC Botoșani poate urca pe locul 4 dacă va câștiga meciul de luni cu UTA Arad. Pentru arădeni, confruntarea cu echipa lui Marius Croitoru poate fi una dintre ultimele șanse pentru o prezență în top 6.

Academica Clinceni, favorită la locul 6 după ce a scos 5 puncte din tripla de foc cu FCSB, U Craiova și Sepsi

În etapele care vor urma, echipele cu pretenții de play-off vor avea o presiune suplimentară pe umeri. Academica Clinceni vrea cu tot dinadinsul să țină de locul 6, iar cele cinci puncte obținute cu FCSB, Craiova și Sepsi sunt aur pentru formația lui Ilie Poenaru.

ADVERTISEMENT

FC Argeș, codașa de la începutul campionatului are o serie impresionantă de 11 meciuri fără înfrângere și se implică în lupta pentru play-off. Echipa lui Mihai Ianovschi este la doar cinci lungimi de Academica și în cazul unui rezultat bun cu CFR Cluj, poate spera la mai mult.

Dintre formațiile care se bat la play-off, cea mai mare cădere este la Chindia Târgoviște. Echipa lui Emil Săndoi este fără victorie în Liga 1 de șase etape, interval în care a obținut doar două puncte și care au scos echipa din top 6.

  • 49 de goluri a marcat FCSB
  • 5 puncte are avans Academica Clinceni față de locul 7

  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – FCSB: 2,47 este cota pentru „FC Botoșani marchează primul gol”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT