Sport

FCSB, primul meci al sezonului fără Dawa. Nicolae Dică a menajat o parte dintre vedete și a surprins cu Miculescu în primul „11”

Nicolae Dică (42 de ani) a surprins prin formula de start cu care a abordat meciul cu Chindia. Antrenorul l-a menajat în premieră pe Dawa, dar l-a titularizat pe David Miculescu.
14.08.2022 | 22:14
FCSB primul meci al sezonului fara Dawa Nicolae Dica a menajat o parte dintre vedete si a surprins cu Miculescu in primul 11
FCSB, primul meci al sezonului fără Dawa. Nicolae Dică a menajat o parte dintre vedete și a surprins cu Miculescu în primul „11”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB are ca obiectiv imediat calificarea în grupele UEFA Europa Conference League. Prima manșă din play-off, cu Viking, e joi, 18 august, de la ora 21:30. Înainte să primească vizita norvegienilor, roș-albaștrii au primit-o pe cea a Chindiei Târgoviște, iar Nicolae Dică a operat mai multe mutări interesante în „11-le” de start.

Nicolae Dică, abordare interesantă a meciului cu Chindia. Fără Dawa titular, dar cu „accidentatul” Miculescu în primul „11”

Dică a început meciul cu dâmbovițenii în sistemul său de joc preferat, 4-2-3-1. Antrenorul vicecampioanei a surprins prin netitularizarea lui Joyskim Dawa, care fusese integralist în acest sezon. Astfel, cuplul de fundași centrali a fost format din Rachid Bouhenna și Joonas Tamm, ambii transferați în această vară.

ADVERTISEMENT

În flancul drept al apărării a fost distribuit Radu Boboc, în timp ce pe stânga a apărut în premieră puștiul de doar 18 ani, Alexandru Pantea.

„Îmi este teamă de accidentări. Sper să terminăm meciul sănătoși. Pantea este un jucător de perspectivă, l-am urmărit și la Divizia B. Mi-a plăcut și ce am văzut că face la Steaua, de asta l-am folosit”, a declarat Nicolae Dică, înainte de FCSB – Chindia.

ADVERTISEMENT

Printre titulari și-a făcut loc și cea mai recentă achiziție, Vadim Rață. Internaționalul moldovean a făcut pereche la „închidere” cu Marco Dulca, fostul său coleg de la Chindia Târgoviște.

În atac, vârful Bogdan Rusu și-a făcut debutul pentru roș-albaștrii în campionat. Fotbalistul în vârstă de 32 de ani a jucat în meciurile cu Dunajska Streda din Conference League, dar nu a avut voie să joace împotriva fostei sale echipe, la Mioveni.

ADVERTISEMENT

În spatele lui Rusu, Nicolae Dică i-a aruncat în luptă pe Andrei Cordea, David Miculescu și Florinel Coman. A surpsins apariția pe teren a fostului jucător de la UTA Arad, în schimbul căruia Gigi Becali a plătit 1,7 milioane de euro.

Atacantul în vârstă de 21 de ani a ieșit accidentat din FCSB – Dunajska Streda 0-1 și era așteptat să revină abia joi, la turul cu Viking din play-off-ul Conference League. Și Coman a revenit după probleme medicale în echipa roș-albaștrilor.

ADVERTISEMENT

Căpitanul lui FCSB a ieșit accidentat la pauza meciului din Slovacia și a mers să se trateze în Serbia, la vraciul Marijana Kovacevic, pentru a fi apt la returul de pe Național Arena. Atunci, Dică a preferat să îl menajeze pe „șeptar” și l-a introdus în primul „11” cu Chindia.

FCSB, primul „11” contra Chindiei Târgoviște

  • Târnovanu – Boboc, Bouhenna, Tamm, Pantea – Dulca, Rață – Cordea, Miculescu, Coman – Rusu

La meciul cu Chindia Târgoviște, Dică i-a lăsat pe banca de rezerve pe următorii fotbaliști: Andrei Vlad, Valentin Crețu, Joyskim Dawa, Ianis Stoica, Octavian Popescu, Malcom Edjouma, Răzvan Oaidă, Darius Olaru și Eduard Radaslavescu.

  • 3,73 milioane de euro a investit FCSB în transferuri în această vară

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,80 este cota pentru „1 solist” la FCSB – Viking. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT