Fotbal international

FCSB – Rapid Viena 2-1 în Europa League. Video. Vezi rezumatul!

31.08.2018 | 00:44
FCSB  Rapid Viena 21 in Europa League Video Vezi rezumatul

FCSB – Rapid Viena 2-1 în Europa League. Video. Vezi rezumatul! Vice-campioana României a reuşit să câştige manşa retur din play-off-ul Europa League, dar a ratat calificarea în faza grupelor a competiţiei după ce a pierdut cu 3-1 în prima manşă. Formaţia lui Nicolae Dică a făcut o primă repriză excelentă, dar o gafă comisă de Alexandru Vlad a făcut ca trupa austriacă să se califice mai departe.

Trupa roş-albastră a început excelent partida de pe Naţional Arena, iar după două ocazii importante a venit golul marcat de Harlem Gnohere. Atacantul francez a înscris din interiorul careului după o pase decisivă venită din partea lui Mihai Roman, fotbalistul care a fost adus de Gigi Becali special pentru play-off-ul Europa League de la FC Botoşani în această perioadă de mercato. Elevii lui Nicolae Dică au continuat să controleze jocul, dar austriecii au fost la un pas de egalare la jumătatea reprizei după ce Andrei Vlad a prins în mână o minge trimisă intenţionat cu piciorul de căpitanul Mihai Pintilii. Knasmuller a şutat în schimb execrabil din lovitura liberă rezultată, iar roş-albaştrii se aflau în continuare în avantaj.

FCSB – Rapid Viena 2-1 în Europa League. Video. Vezi rezumatul!

Formaţia gazdă a reuşit să-şi majoreze avantajul în minutul 45+2 al partidei după ce Mihai Roman a reluat cu capul o minge venită de la Raul Rusescu, iar balonul avea să fie reluat în propria poartă de un fundaş al echipei oaspete. Împinşi de la spate de un public superb, fotbaliştii pregătiţi de Nicolae Dică au început excelet şi repriza a doua, iar Gnohere a scăpat singur cu portarul, a pătruns în careu și a fost ajuns de un apărător al oaspeților, care i-a blocat șutul din centrul suprafeței de pedeapsă. Francezului i-a revenit mingea și a încercat un lob pentru a profita de ieșirea portarului, dar a trimis peste poartă.

Rapid Viena avut şi ea o şansă importantă prin Andrei Ivan,  înainte ca Raul Rusescu să poată majora avantajul echipei roş-albastre. Formaţia oaspete a reuşit să reducă din avantaj în minutul 63 de partide după o gravă greşeală comisă de Andrei Vlad. Portarul lui FCSB a ţinut în joc o minge şutată din lovitură liberă care ar fi trecut pe lângă poartă, iar un jucător de la Rapid Viena a recentrat, apoi a venit un șut din cădere, iar Bălașa, aflat pe linia porții, a trimis în plasă, în încercarea de a respinge.

Trupa oaspete a avut două ocazii importante în finalul jocului prin Alar şi Andrei Ivan, dar tabela a rămas nemodifcată până la final. Fostul jucător de la Universitatea Craiova i-a ridiculizat pe fundaşii de la FCSB şi a şutat puternic spre poarta lui Andrei Vlad, dar goalkeeper-ul a respins în bară. Ultima şansă importantă i-a aparţinut lui Raul Rusescu, cel care  a primit mingea la 15 metri, a pivotat și a șutat puternic, cu dreptul, dar portarul Strebinger a respins în corner cu un reflex de zile mari. În urma lovituri de colţ, Bogdan Planici a fost la un pas de a marca şi el din centrarea venită de la Florinel Coman.