Fotbal international

FCSB – Rapid Viena s-ar putea juca fără spectatori după incidentul cu Dragoş Nedelcu

17.08.2018 | 13:46
FCSB  Rapid Viena sar putea juca fara spectatori dupa incidentul cu Dragos Nedelcu

FCSB ar putea să fie pedespită aspru de către cei de la UEFA după ce Dragoş Nedelcu a fost lovit cu o bucată de scaun venită din tribune în minutul 52. Trupa roş-albastră a primit în momentul respectiv o lovitură de la 11 metri pe care Harlem Gnohere avea să transforme, iar fanii au declanşat nebunia în tribune.

Mijlocaşul român a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce i-a fost spart nasul şi a evoluat pe întreaga durată a meciului cu un bandaj pe faţă. Cel mai probabil, incidentul pe care l-a văzut întreaga arenă, a fost notat de observatorul meciului în raport iar UEFA va deschide o anchetă

FCSB ar putea juca fără spectatori în play-off după ce Nedelcu a fost lovit de un obiect venit din tribune

În cel mai fericit caz pentru FCSB, clubul va fi amendat de către oficialii UEFA pentru incidentul petrecut în partida câştigată cu 2-1 în faţa lui Hajduk Split. Roş-albaştrii ar putea însă să fie mult mai drastic şi chiar să joace următorul meci de pe teren propriu fără spectatori.

Dragoş Nedelcu la pământ după ce a fost lovit de un obiect venit din tribune. FCSB - Rapid Viena fără spectatori ?
Dragoş Nedelcu la pământ după ce a fost lovit de un obiect venit din tribune. FCSB – Rapid Viena fără spectatori ?

Vice-campioana României se va duela pe 23 august cu Rapid Wiena, în deplasare, iar pe 30 august returul se va disputa la Bucureşti. Trupa antrenată de Nicolae Dică ar putea să joace cu porţile închise acest meci din cauza incidentului produs în partida cu Hajduk Split în cazul în care UEFA va analiza cazul în următoarele zile.

Viitoarea adversară a celor de la FCSB în play-off-ul Europa League a reuşit calificarea în această fază după ce a trecut de Slovan Bratislava. Austriecii s-au impus cu 2-1 în deplasare şi i-au spulberat pe rivalii din Slovenia cu 4-0 pe teren propriu. Andrei Ivan, internaţionalul român care evoluează la formaţia vieneză, a intrat în minutul 77 pe teren în partida retur şi a oferit o pasă decisivă la golul doi înscris de echipa lui.

Rapid Viena este una dintre cele mai importante formaţii din Austria, iar în acest moment ocupă locul patru cu cinci puncte obţinute în primele trei runde din Bundesliga austriacă. Formaţia din capitală are 32 de titluri de campioană pe plan intern, pe lângă alte 14 Cupe ale Austriei.

Fotbaliştii celor de la FCSB vor avea parte de o deplasare infernală pe Allianz Stadion, o arenă de 28.000 de locuri pe care fanii austrieci o umplu la reefuz la partidele importante. Rapid a avut de altfel cea mai mare medie de spectatori cu 18.500 suporteri prezenţi pe stadion la duelurile de pe teren propriu în ultima stagiune.

Formaţia este antrenată de Goran Djuricin, cel care a devenit antrenorul principal în 2017 după un sezon în care a fost antrenor secund al clubului. Tehnicianul născut în Serbia este un fost jucător al lui Rapid Viena şi a antrenat doar echipe de tineret sau din ligile inferioare până să preia viitoare adversară a celor de la FCSB în play-off-ul din Europa League.

Echipa celor de la Rapid Viena în duelul cu Slovan Bratislava:

Rapid Viena: Strebinger – Potzamnn, Sonnleitner, Barac,  Bolingoli-Mbombo – Ljubicic, Schwab – Murg, Knasmullner, Berisha – Alar
Rezerve: Knoflach, A. Ivan, Guillemenot, Kostic, Martic, Muldur, Thurnwald
Antrenor: Goran Djuricin