Sport

FCSB, record fantastic în meciurile de pe teren propriu cu Universitatea Craiova! Oltenii nu au mișcat la București de când au promovat în Liga 1

07.03.2020 | 14:50
FCSB record fantastic in meciurile de pe teren propriu cu Universitatea Craiova Oltenii nu au miscat la Bucuresti de cand au promovat in Liga 1
ADVERTISEMENT

FCSB – Universitatea Craiova este meciul care ține capul de afiș al etapei a doua din play-off, iar statisticile sunt de partea „roș-albaștrilor”, mai ales în ceea ce privește partidele de pe teren propriu.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 2,30 este cota pentru „Peste 2.5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Recordul fantastic al FCSB-ului în meciurile de pe teren propriu cu Craiova

Universitatea Craiova țintește titlul în acest sezon, dar pentru ca oltenii să se gândească la cucerirea trofeului trebuie să treacă de meciurile cu FCSB, care au fost întotdeauna „slăbiciunile” formației din Bănie.

De cealaltă parte, FCSB își dorește o victorie împotriva oltenilor pentru a continua să spere la titlul de campioană, deși egalul din prima etapă a play-off-ului cu Botoșani (2-2) i-a demoralizat pe elevii lui Bogdan Vintilă.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, de când a promovat în prima ligă, Craiova nu a reușit niciodată să câștige un meci din deplasare cu FCSB, având un singur egal în nouă dueluri. „Roș-albaștrii” visează la o victorie în confruntarea cu Craiova și speră să se apropie de CFR Cluj, liderii campionatului.

Statisticile FCSB-ului în meciurile de pe teren propriu cu Craiova:

  1. FCSB – Universitatea Craiova 3-1 (02.08.2014)
  2. FCSB – Universitatea Craiova 2-0 (06.12.2015)
  3. FCSB – Universitatea Craiova 2-1 (02.10.2016)
  4. FCSB – Universitatea Craiova 3-0 (13.05.2017)
  5. FCSB – Universitatea Craiova 1-1 (30.07.2017)
  6. FCSB – Universitatea Craiova 2-0 (09.04.2018)
  7. FCSB – Universitatea Craiova 3-2 (24.02.2019)
  8. FCSB – Universitatea Craiova 3-2 (31.03.2019)
  9. FCSB – Universitatea Craiova 2-0 (22.12.2019)
ADVERTISEMENT

Craiova a câștigat doar o dată în fața FCSB-ului

De la promovarea în prima ligă, Universitatea Craiova a reușit să câștige doar un meci contra FCSB-ului, indiferent de locul unde s-au desfășurat confruntările. Victoria oltenilor a venit chiar în ziua în care clubul a fost cutremurat după vestea teribilă a trecerii în neființă a lui Ilie Balaci (21 octombrie).

În acea partidă, FCSB reușise să deschidă scorul după autogolul lui Renato Kelic din minutul 9, dar oltenii au întors scorul în a doua repriză prin Elvir Koljic (50) și Matteo Fedele (72), consemnând prima victorie în fața „roș-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

În ultimele trei partide directe, Craiova nu a reușit să înscrie niciun gol împotriva FCSB-ului, dar speră că în meciul de duminică, 8 martie, să marcheze și să rupă „blestemul” confruntărilor cu vicecampioana României.

Oltenii au pierdut meciul din Cupa României cu Poli Iași (2-3), după o partidă plină de evenimente, iar trupei lui Corneliu Papură îi rămâne un singur obiectiv în acest sezon, și anume câștigarea campionatului.

Corneliu Papură speră ca elevii săi să câștige meciul și să îi îndeplinească o dorință pe care o are încă din cariera de fotbalist: Statistica meciurilor cu FCSB este doar pentru statisticieni, nu are nicio importanță, trebuie să intri în meci, să ai atitudine, să fii agresiv, să câștigi duelurile, indiferent de adversar. 

Nu contează statistica, la Iași am avut 75% posesie în repriza a doua și 65% în prima și nu am obținut nimic. Nici eu nu am câștigat în Ghencea, este marele meu regret din cariera fotbalistică. Era singurul lucru pe care mi-l doream din punct de vedere sportiv”.

„Sper să oprim acest șir de insuccese la București și să batem FCSB!”, a fost mesajul clar transmis de antrenorul oltenilor la conferința de presă.

Bogdan Vintilă atrage atenția aspra meciului cu Craiova

Bogdan Vintilă, antrenorul FCSB-ului, a atras atenția înaintea meciului cu Universitatea Craiova, despre care spune că s-a întărit în iarnă, iar situația stă diferit față de meciul din decembrie: „Față de meciul trecut, Craiova a adus mai mulți jucători și s-au întărit.

Nu știu dacă Gustavo va putea juca în meciul cu noi, dar este un jucător bun. Noi ne dorim să ne îndeplinim obiectivul , să câștigăm campionatul și să participăm în cupele europene”.

  • 2 este locul pe care Universitatea Craiova îl ocupă în play-off, cu 26 de puncte
  • 5 este locul pe care FCSB îl ocupă în play-off, cu 23 de puncte
ADVERTISEMENT