Sport

FCSB, remontada în 15 minute! Roș-albaștrii au năucit-o pe Chindia Târgoviște după pauză

Meci nebun pe Național Arena între FCSB și Chindia Târgoviște. După o prima repriză modestă, în care a fost condusă la pauză cu 0-2, vicecampioana a ieșit ca o bestie de la vestiare și a dat de pământ cu adversara.
14.08.2022 | 23:04
FCSB remontada in 15 minute Rosalbastrii au naucito pe Chindia Targoviste dupa pauza
FCSB, remontada în 15 minute! Roș-albaștrii au năucit-o pe Chindia Târgoviște după pauză. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB și-a făcut un obicei să o întoarcă în repriza a doua pe Chindia Târgoviște. Cele două echipe au fost adversare în etapa a 5-a din SuperLiga, iar meciul a avut un scenariu similar ultimului duel direct de pe Național Arena.

Gazdele, mai bune după pauză. Prestație magistrală a FCSB-ului în repriza a doua a meciului cu Chindia Târgoviște

Condusă la pauză cu 0-2, deși juca în superioritate numerică încă din minutul 7, FCSB a ieșit total schimbată de la cabine. Nicolae Dică, care la început decisese să menajeze mai mulți titulari, i-a trimis în teren pe Tavi Popescu, Darius Olaru și Malcom Edjouma, iar roș-albaștrii au „bombardat-o” pe Chindia.

ADVERTISEMENT

În prima repriză, arbitrul Coza l-a eliminat pe Cristi Neguț după un fault violent asupra lui Coman. Eliminarea nu i-a încurcat pe oaspeți, care au marcat în minutele 22 și 28, prin Popadiuc, respectiv Daniel Popa.

Lucrurile păreau să meargă din rău în mai rău pentru FCSB, care, înaintea etapei, nu avea niciun succes în campionat. Nici vorbă. În primul sfert de oră după pauză, roș-albaștrii au reușit remontada.

ADVERTISEMENT

Andrei Cordea, cu o „dublă” în minutele 49 și 55, și Joonas Tamm, cu golul înscris în minutul 59, au întors scorul în favoarea roș-albaștrilor și au pus 3-2 pe tabela de marcaj de pe Național Arena.

Andrei Cordea, în rolul lui Vali Gheorghe

Desfășurarea scorului a semănat teribil cu ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut, pe 13 februarie 2022. Atunci, Chindia, care la vremea respectivă era antrenată de Emil Săndoi și nu de Adrian Mihalcea, a condus-o pe FCSB la pauză cu 2-0, după reușitele lui Daniel Popa (15) și Mihai Butean (21).

ADVERTISEMENT

La fel ca și la duelul din etapa a 5-a, roș-albaștrii de atunci ai lui Toni Petrea au ieșit total schimbați de la vestiare.

Fostul antrenor al vicecampioanei i-a introdus la pauză pe Valentin Gheorghe și pe Risto Radunovic, iar în minutul 49 și-a făcut apariția pe teren și Claudiu Keșeru.

ADVERTISEMENT

Revenirea roș-albaștrilor a început în minutul 47, cu golul lui Darius Olaru. Remondata a fost însă completată de rezerva Gheorghe, care, la fel ca Andrei Cordea, a marcat o „dublă” împotriva Chindiei. Atunci, fotbalistul împrumutat acum de FCSB la Umraniyespor a marcat în minutele 67 și 77.

  • 2 goluri a marcat Andrei Cordea în meciul de pe Național Arena cu Chindia Târgoviște

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la FCSB – Viking. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT