Sport

FCSB riscă să fie eliminată la „masa verde” din Cupa României. Anul trecut, a beneficiat de Regulamentul FRF

FCSB riscă să fie eliminată la „masa verde” din optimile Cupei României, din cauza focarului de COVID-19 de la echipă.
21.10.2021 | 18:14
FCSB risca sa fie eliminata la masa verde din Cupa Romaniei Anul trecut a beneficiat de Regulamentul FRF
FCSB riscă să fie eliminată la „masa verde” din Cupa României. Anul trecut, a beneficiat de regulamentul FRF
ADVERTISEMENT

În acest moment, FCSB are doar 11 jucători valizi, dintre care doi sunt portari. Motiv pentru care formația bucureșteană a cerut amânarea următoarelor două partide oficiale, cea cu Farul Constanța, din etapa a 13-a de Liga 1, și cea cu FC Voluntari, din optimile Cupei României.

„Avem 11 jucători valizi, cu 2 portari.

Avem focar de covid și în academie, ieri fiind depistați pozitiv Fulga, Geană, Moraru, Buhai, Bănuț și Bulimar, testarea celorlalți având loc azi.

ADVERTISEMENT

Nu putem juca nici măcar meciul de miercuri din Cupa României pentru că singurii jucători care ies din izolare înainte de ziua în care e programat sunt Straton și Șerban (accidentat), iar niciun alt fotbalist accidentat care e negativ nu poate reveni până atunci.

Nu avem soluții și nu dorim nimănui să ajungă în situația noastră.

P.S. Oricine ar putea specula regulamentele și să câștige la masa verde, «fabricând» 5 accidentări, dar în niciun caz Hagi și Popescu”, a scris Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT

FCSB riscă să fie eliminată la „masa verde” din Cupa României

Trupa lui Edi Iordănescu dorește amânarea următoarelor două meciuri oficiale, deoarece nu are 13 jucători valizi, adică numărul minim prevăzut pentru ca o partidă de fotbal să se desfășoare.

În cazul meciului cu Farul Constanța, din etapa a 13-a de Liga 1, LPF va anunța vineri dacă meciul se va disputa duminică, așa cum a fost programat inițial, sau va fi amânat.

ADVERTISEMENT

Însă, marea problemă, pentru FCSB, intervine în cazul partidei cu FC Voluntari, programată pentru miercuri, în optimile Cupei României. Regulamentul FRF nu permite reprogramarea meciurilor din cadrul Cupei României, care nu se pot juca din cauza infecțiilor cu COVID-19.

„În conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitive la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma”, a transmis FRF, după tragerea la sorți pentru optimile Cupei României.

ADVERTISEMENT

FCSB a beneficiat, anul trecut, de Regulamentul FRF

Anul trecut, Gloria Buzău s-a confruntat cu o situație similiară cu cea a FCSB-ului, astfel că a pierdut la „masa verde” meciul cu bucureștenii, din 16-imile Cupei României, iar formația lui Gigi Becali s-a calificat în optimile competiției.

Tot anul trecut, U Cluj s-a calificat din oficiu în 16-imile Cupei României, după ce lotul celor de la Viitorul Șelimbăr a fost decimat de infectările cu noul coronavirus.

Având în vedere precedentele din sezonul trecut, FCSB va pierde, la rândul ei, meciul cu FC Voluntari la „masa verde”, dacă nu va reuși să strângă 13 jucător valizi până miercuri.


  • (P) Cota BETANO pentru Farul – FCSB: 2,15 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT