Fotbal intern

FCSB s-a înțeles cu Antoni Ivanov! De ce nu s-a făcut transferul încă şi cine e favorit să vină!

12.01.2019 | 18:26
FCSB sa inteles cu Antoni Ivanov De ce nu sa facut transferul inca si cine e favorit sa vina
ADVERTISEMENT

Formația roș-albastră a ajuns la un acord cu mijlocașul bulgar de la Gaz Metan, conform informațiilor FANATIK. FCSB s-a înțeles cu Antoni Ivanov, dar transferul a fost blocat de venirea lui Edi Iordănescu.

Afacerea este mult mai complexă, iar un rol determinant în sistarea negocierilor dintre echipa lui Gigi Becali și fotbalistul de 23 de ani l-a avut aducerea lui Florentin Matei. Culisele sunt extrem de interesante și, dacă Becali nu va plăti o sumă urișă, Ivanov va rămâne doar cu gândul la FCSB.

ADVERTISEMENT

FCSB s-a înțeles cu Antoni Ivanov! Cum a blocat Edi Iordănescu transferul

Mihai Teja a pus accentul de la primele discuții purtate ca antrenor al FCSB pe faptul că echipa va avea un stil combinativ, bazat mult pe posesie. Pentru acest lucru, Teja i-a cerut lui Gigi Becali acordul să transfere fotbaliști care să se plieze ușor pe această concepție de joc. Practic, tehnicianul dorește mijlocași rapizi, tehnici, care să poată pasa sub presiune și care să prefere construcția.

Primul pe lista dorințelor lui Mihai Teja a fost Antoni Ivanov, bulgarul cu care a lucrat la Gaz Metan. Gigi Becali a recunoscut că „Teja l-a vrut pe Ivanov, dar nu am putut să îl iau de la Mediaș”. FANATIK a aflat culisele din spatele transferului blocat al jucătorului care a impresionat în prima parte a sezonului pentru gruparea ardeleană.

ADVERTISEMENT

Conform surselor noastre, două au fost motivele pentru care Ivanov este încă jucător al Gazului, deși el a ajuns la un acord cu FCSB! Primul este legat de venirea lui Florentin Matei la formația lui Becali. Din informațiile noastre, Matei avea o înțelegere verbală cu Edi Iordănescu pentru a-l urma la Mediaș.

Antoni Ivanov Gaz Metan
Antoni Ivanov a ajuns la un acord cu FCSB, dar nu a putut pleca de la Gaz Metan

În momentul în care a apărut propunerea lui Becali, 15.000 de euro pe lună față de cei 7.000 de euro pe care îi dădea Gazul, Matei și Iodănescu jr. au purtat o discuție, în urma căreia antrenorul l-a sfătuit să meargă la FCSB: “Tu te duci acolo şi aşa nu îl mai iau nici ei pe Ivanov. Toată lumea e fericită”, i-ar fi transmis tehnicianul, care ar fi avut şi un gentlemen’s agreement cu Becali în acest sens.

ADVERTISEMENT

Al doilea motiv este unul de ordin financiar: Ivanov are o clauză de 500.000 de euro şi, pentru că Mediaş este în insolvenţă, suma de transfer nu se poate negocia. În aceste condiţii, patronul roş-albaştrilor trebuie să facă un efort financiar important pentru a-i satisface pretenţiile lui Teja.

Ionuţ Vînă e favoritul lui Becali, Teja nu e convins

FCSB va încerca un joc de posesie la reluarea Ligii 1 Betano, iar Becali e conştient că trebuie să transfere măcar un mijlocaş care să îl ajute în acest sens. Dacă aducerea lui Ivanov este acum într-un impas, un alt nume revin în forţă în preferinţele roş-albaştrilor, conform informaţiilor FANATIK.

ADVERTISEMENT
Ionuţ Vînă Viitorul
Ionuţ Vînă ar putea ajunge la FCSB în această iarnă. Mijlocaşul este favoritul lui Gigi Becali

Este vorba despre Ionuţ Vînă, mijlocaşul de 23 de ani, care este creierul echipei lui Gică Hagi. Pentru aducerea acestuia, Becali ar trebui să plătească aproape un milion de euro naşului său. La finalul anului trecut, Vînă se declara încântat de posibilitatea de a ajunge la FCSB: „Mă motivează interesul FCSB pentru mine. Vreau să dau sută la sută, sunt onorat că mă vor. Dar mintea mea nu e la plecare, este aici, la Viitorul”. Singura problemă este legată de faptul că Mihai Teja nu este convins că Vînă e fotbalistul pe care îl vrea, dar ultimul cuvânt în va avea, ca de obicei, patronul echipei.

“Vorbim prea mult despre Ivanov… sunt foarte mulți jucători buni în campionatul nostru cu calitățile lui. Este un jucător tehnic, un jucător bun, dar se vorbește prea mult de Ivanov, deocamdată e la început de drum. E un jucător bun, cu calități, cu tehnică destul de bună. E mai simplu să lucrezi cu un jucător cu care ai mai lucrat decât cu unul pe care nu-l cunoști. Nu înseamnă că vine Ivanov și rupe norii la FCSB sau că nu vine. Cu siguranță acum e jucătorul Mediașului” – Mihai Teja, antrenor FCSB

500 de mii de euro este clauza de reziliere a contractului lui Antoni Ivanov cu Gaz Metan Mediaş

ADVERTISEMENT