Sport

FCSB, sancționată de UEFA din cauza neregulilor din Conference League. Cât e obligat să plătească Gigi Becali

FCSB a fost amendată de UEFA pentru neregulile de la meciul de pe Arena Națională cu West Ham, scor 0-3, în ultima etapă a grupelor Conference League.
08.12.2022 | 19:15
FCSB sanctionata de UEFA din cauza neregulilor din Conference League Cat e obligat sa plateasca Gigi Becali
FCSB a fost sancționată de UEFA din cauza atitudinii suporterilor în meciul cu West Ham. Sursă foto: sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a părăsit fără drept de apel Conference League, iar la ceva mai bine de o lună de la încheierea fazei grupelor, roș-albaștrii au primit o veste proastă. Vicecampioana României a fost amendată de UEFA cu suma de 25.000 de euro.

FCSB, amendată de UEFA după meciul retur cu West Ham

FCSB și-a încheiat aventura europeană din Conference League pe 3 noiembrie, când pierdea, scor 0-3 cu West Ham pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Echipa finanțată de Gigi Becali a fost amendată de UEFA cu 20.000 de euro din cauza comportamentului rasist al suporterilor roș-albaștrii.

Mai mult decât atât, forul european a sancționat-o pe vicecampioana României cu suma de 5.000 de euro pentru nerespectarea protocolului UEFA de revenire la joc, iar în următorul meci european roș-albaștrii nu se vor putea baza pe susținerea fanilor din tribună.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali va trebui să scoată din buzunar 25.000 de euro

Anunțul care prevede sancțiunile primite de FCSB a fost făcut public de UEFA printr-un comunicat pe site-ul oficial. „FCSB – West Ham, 3 noiembrie, Conference League

– Se amendează clubul FCSB cu suma de 20.000 de euro şi i se ordonă să joace următorul meci din competiţiile UEFA, din calitate de echipă gazdă, cu porţile închise, ca urmare a comportamentului rasist al suporterilor săi.

ADVERTISEMENT

– Se amendează clubul FCSB cu 5000 de euro pentru încălcarea protocolului UEFA de revenire la joc. Se avertizează clubul FCSB pentru încălcarea obligaţiilor sale media, cu o zi înainte de meci”, se arată pe site-ul oficial al UEFA.

FCSB a fost sancționată de UEFA și la meciul cu Dunajska Streda de pe Arena Națională

FCSB a fost amendată și după evenimentele cauzate de suporterii roș-albaștrii la partida cu Dunajska Streda de pe Arena Națională. În luna august, vicecampioana României era amendată cu 45.250 de euro și avea peluzele suspendate pentru meciul cu Viking.

ADVERTISEMENT

„Datorită suporterilor m-am întors alături de echipă, dar vreau să le transmit că nu mai vreau să plătesc bani. Ne-a amendat UEFA aseară (miercuri – n.r.), 50.000 de euro.

Mie îmi place spectacolul, dar eu sunt idiot să dau bani că ei scandează lucruri rasiste, cu țigani, cu nu știu ce? Nu mă interesează pe mine ce scandează unii sau alții. De ce să plătesc eu 50.000? Este o avere, păi sunt nebun să tot plătesc”, declara Gigi Becali la acea vreme.


Cota BETANO pentru FCSB: 2,45 este cota pentru „X2” la meciul FC Botoșani – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT