Sport

FCSB, sancțiuni dure după ce fanii au intrat pe gazon la finalul meciului cu Farul. Jandarmeria, comunicat oficial

FCSB și-a aflat pedeapsa după incidentele de la finalul meciului cu Farul. Suporterii se temeau de e mai rău la meciul cu CFR Cluj.
30.04.2024 | 14:49
FCSB sanctiuni dure dupa ce fanii au intrat pe gazon la finalul meciului cu Farul Jandarmeria comunicat oficial
FCSB, amendată de Jandarmerie după meciul cu Farul. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB a câștigat în sfârșit titlul la meciul cu Farul Constanța, iar ultrașii au vrut să sărbătorească pe gazon alături de jucători. Jandarmeria a interzis însă sărbătoarea și Peluza Nord a protestat împotriva forțelor de ordine.

FCSB, amendată după incidentele de la meciul de titlu cu Farul

FANATIK a solicitat Jandarmeriei Române bilanțul după incidentele de la partida în urma căreia FCSB a câștigat titlul: „Referință meci de fotbal FCSB – FARUL, Arena Națională, 27.04.2024 Măsuri dispuse la finalul partidei: Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 39.750 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare.

ADVERTISEMENT

Subliniem faptul că, dintre acestea, o sancțiune contravențională, în valoare de 30.000 de lei, a fost aplicată organizatorului evenimentului sportiv, pentru faptul că nu a interzis vânzarea, distribuirea sau consumul băuturilor alcoolice în arena sportivă, iar o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, a fost aplicată societății specializate de pază și protecție, pentru nerespectarea obligațiilor ce îi revin, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, cinci sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.750 de lei, au fost aplicate persoanelor care au pătruns fără drept pe suprafața de joc, după fluierul final al partidei”.

ADVERTISEMENT

FCSB, fani interziși pentru 12 luni: „În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane”

Jandarmeria a mai anunțat că au fost și câțiva fani care au primit interdicție timp de un an: „Totodată, acestora le-au fost aplicate și 5 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă de un an”.

Ar putea urma însă și alți ultrași ai FCSB: „În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat legislația în vigoare.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, mulțumim tuturor celor care au înțeles importanța respectării cadrului legal în vigoare și au ales să se comporte în mod civilizat, astfel încât toți spectatorii să se bucure de spectacolul fotbalistic”, se mai arată în comunicatul Jandarmeriei.

Fanii se temeau că FCSB ar putea disputa meciul la care va primi titlul și medaliile de campioni cu porțile închise

Sute de fani ai FCSB au intrat pe teren la finalul meciului cu Farul, unii dintre ei fiind reținuți de către stewarzi. De asemenea au fost și câteva materiale pirotehnice aruncate în teren, iar ultrașii au avut un conflict cu jandarmii.

ADVERTISEMENT

Astfel, unii suporteri erau îngrijorați că FRF și LPF ar putea sancționa FCSB cu disputarea unei meci cu porțile închise, chiar la partida cu CFR Cluj, la care se va declanșa fiesta după ce jucătorii vor primi trofeul de campioni și medaliile.

  • 50.000 de fani sunt așteptați la FCSB – CFR Cluj, meciul la care campionii vor primi titlul și medaliile
ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 1,78 este cota pentru „șansă dublă: x2” la meciul Universitatea Craiova - FCSB