Sport

FCSB, şansă uriaşă la tragerea la sorţi pentru play-off-ul Conference League! Cine sunt posibilii adversari care stau în drumul spre grupe

Înaintea dublei manşe cu DAC Dunajska Streda, FCSB şi-a aflat posibilii adversari din play-off-ul Conference League. Dacă vor trece de slovaci, "roş-albaştrii" vor avea o misiune uşoară.
02.08.2022 | 16:15
FCSB sansa uriasa la tragerea la sorti pentru playofful Conference League Cine sunt posibilii adversari care stau in drumul spre grupe
Viking sau Sligo Rovers va fi posibilul adversar al FCSB-ului în play-off-ul Conference League
ADVERTISEMENT

Marţi, cu o zi înaintea primei manşe dintre DAC Dunajska Streda şi FCSB, UEFA a efectuat tragerea la sorţi pentru play-off-ul Conference League. În cazul unei calificări, “roş-albaştrii” se vor duela cu câştigătoarea dublei dintre Viking (Norvegia) şi Sligo Rovers (Irlanda).

Viking a produs una dintre marile surprize din preliminariile Conference League. Cine este cel mai bine cotat jucător al norvegienilor.

În turul 2 preliminar din Conference League, Viking a produs una dintre marile surprize, după ce a eliminat-o pe Sparta Praga, 2-1 pe teren propriu şi 0-0 în Cehia. Norvegienii au obţinut o singură calificare în grupele cupelor europene, în sezonul 2005-2006, când au terminat pe locul 4, în Cupa UEFA, într-o grupă cu AS Monaco, Hamburg, Slavia Praga şi ŢSKA Sofia.

ADVERTISEMENT

Lotul lui Viking este cotat la 9.000.000 de euro, iar Zlatko Tripić, căpitanul echipei, este cel mai bine evaluat jucător, la 800.000 de euro. Mijlocaşul ofensiv de 29 de ani are 3 goluri marcate în 10 meciuri din actualul sezon, însă reuşitele au venit în campionat.

Campionatul din Norvegia este în plină desfăşurare, din moment ce se dispută în sistem primăvară-toamnă, iar, după 17 meciuri, Viking ocupă locul 5. În actualul sezon, Veton Berisha este golgeterul echipei, cu 8 goluri marcate în 12 meciuri.

ADVERTISEMENT

Înfiinţată pe 10 august 1899, Viking a câştigat de opt ori titlul în prima ligă a Norvegiei, însă ultimul succes datează din 1991. Posibilul adversar al celor de la FCSB a jucat un sezon, în 2018, în liga a doua, însă a revenit imediat în primul eşalon, iar în 2019 a reuşit să câştige Cupa Norvegiei.

  • 15.900 de locuri are stadionul din Stavanger, unde Viking îşi joacă meciurile de pe teren propriu
ADVERTISEMENT

Sligo Rovers este la cel mai bun sezon european din istorie. Porneşte cu şansa a doua în faţa lui Viking

Sligo Rovers nu are prea mare experienţă europeană, însă sezonul acesta i-a adus prima calificare în turul 3 al unei competiţii continentale. Irlandezii le-au eliminat pe Bala Town (Ţara Galilor), la loviturile de departajare, şi pe Motherwell (Scoţia), după 2-0 şi 1-0. Acum, în dubla cu Viking, Sligo Rovers porneşte cu şansa a doua, însă are avantajul ca meciul retur să-l aibă acasă.

Lotul lui Sligo Rovers este evaluat la 2.690.000 de euro, iar Robbie Burton şi Fabrice Hartmann sunt cei mai bine cotaţi jucători, ambii cu câte 300.000 de euro. Cei doi fotbalişti sunt împrumutaţi, primul de la Dinamo Zagreb, în timp ce al doilea de la RB Leipzig.

ADVERTISEMENT

La fel ca în Norvegia, campionatul din Irlanda este în plină desfăşurare, iar Sligo Rovers ocupă, după 23 de meciuri, locul 5, la 9 puncte în spatele lui Derry City, poziţia a 3-a, ultima care duce în cupele europene din sezonul 2023-2024.

Sligo Rovers s-a înfiinţat în 1928 şi a câştigat titlul de campioană a Irlandei de trei ori. Ultimul succes a venit în 2012, iar un an mai târziu a bifat şi singura participare în preliminariile Ligii Campionilor, unde a fost eliminată de Molde în turul 2.

  • 5.500 de locuri are stadionul “The Showgrounds”, unde Sligo Rovers îşi joacă meciurile de acasă

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,30 este cota pentru ”2 solist” la DAC Dunajska Streda – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT