Fotbal intern

Verdictul decisiv între FCSB şi CSA: “Palmaresul şi marca sunt acolo”

Constantin Dănilescu, fost preşedinte al Stelei în perioada în care clubul a trecut de la CSA la societatea condusă de Gigi Becali, a oferit lămuriri legate de palmaresul şi marca...
27.09.2017 | 09:20
Verdictul decisiv intre FCSB si CSA Palmaresul si marca sunt acolo

Constantin Dănilescu, fost preşedinte al Stelei în perioada în care clubul a trecut de la CSA la societatea condusă de Gigi Becali, a oferit lămuriri legate de palmaresul şi marca “roş-albaştrilor”.

Conform lui Dănilescu, toate aceste bunuri de patrimoniu au rămas în curtea CSA, iar clubul lui Gigi Becali a avut doar drept de a le folosi o perioadă, până în momentul în care a început conflictul cu Armata, iar CSA Steaua şi-a reînfiinţat secţia de fotbal. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA B pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

”Majoritatea acestora (n.r. – palmares, marca, etc) au rămas la clubul Steaua. Noi am avut aceeaşi emblemă ca a clubului Steaua, la secţia de fotbal. Noi aveam doar dreptul să le folosim, ele aparţineau în continuare de CSA”, a declarat Constantin Dănilescu la Digi Sport Special.

În ciuda acestui indiciu cât se poate de elocvent, Tică Dănilescu a evitat să dea un răspuns concret când a fost întrebat dacă există vreun temei pentru ca FC FCSB, echipa din Liga 1, să poată fi considerată continuatoarea Stelei.

CSA Steaua deţine marca şi palmaresul, susţine Constantin Dănilescu

“Este greu de răspuns ce echipă este Steaua, FCSB sau CSA. Atunci când eu eram în club şi ne-am desprins de Armată, noi am devenit FC Steaua, societate non profit. Am avut o hotărâre de guvern în care stadionul ni s-a dat pe 20 de ani, eram tot acelaşi lucru, tot împreună cu clubul mamă, dar indicaţiile de la FIFA şi UEFA erau ca toate cluburile din Liga 1 să fie cluburi private, de asta ne-am despărţit atunci.

Atât timp cât noi am fost societate non profit, toate lucrurile au fost bune. Relaţia cu suporterii, cu conducerea Ministerului, cu toată lumea era foarte bună. Nu am avut de suferit atunci. După ce am plecat eu, în 1999, lucrurile s-au precipitat şi s-a ajuns în situaţia care astăzi a generat acel conflict între FCSB şi Steaua”, susţine Dănilescu.
Tags: