Fotbal intern

FCSB scapă de depunctare. Gigi Becali i-a plătit datoria lui Adi Popa: „Mi-am primit drepturile”

29.01.2021 | 21:19
FCSB scapa de depunctare Gigi Becali ia platit datoria lui Adi Popa Miam primit drepturile
ADVERTISEMENT

Gigi Becali trebuia să-i achite lui Adi Popa 45.000 de euro, până miercuri, 27 ianuarie. Banii n-au ajuns în contul fotbalistului, iar FCSB riscă să fie depunctată.

UPDATE, 29 ianuarie, ora 21:25 / Adi Popa a anunțat că problema restanțelor pe care FCSB trebuia să i le achite a fost rezolvată. „Au avut termene de plată și acesta a fost ultimul. Într-un final, e ok că s-a terminat acest proces și că mi-am primit drepturile”, a spus Popa conform sport.ro. Mijlocașul Academicii Clinceni a primit 50.000 de euro din partea lui Gigi Becali, în vreme ce Alexandru Stan a primit și el 26.000.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 27 ianuarie, ora 19:07

Adi Popa s-a despărțit cu scandal de FCSB, în vara anului trecut. Motivul supărării fotbalistului a fost decizia lui Gigi Becali de a înjumătății contractele jucătorilor pe perioada pandemiei de coronavirus.

Mai mult, Popa, alături de alți cinci coechipieri (Cristi Bălgrădean, Bogdan Planic, Marko Momcilovic, Harlem Gnohere și Alexandru Stan) au fost trimiși forțat de Becali în șomaj tehnic și, conform legislației, urmau să încaseze doar 2.200 de lei lunar.

ADVERTISEMENT

A expirat termenul, urmează amenda, apoi depunctarea

Rămas liber de contract, Popa a ales să-și continue activitatea la Academica Clinceni și s-a adresat Comisiei pentru soluționarea litigiilor din cadrul FRF. În primă fază, aceasta i-a dat dreptate finanțatorului roș-albaștrilor.

Avocatul fotbalistului a făcut recurs, a cerut daune în valoare de 45.000 de euro și a câștigat. Acum fotbalistul așteaptă să-i fie plătită datoria.

ADVERTISEMENT

”Azi era termenul limită, dar din ce știu eu nu au plătit. Bănuiesc că urmează să fie amendați, deja s-a intrat într-un alt termen de 14 zile, ar dacă nu plătesc vor fi depunctați. Eu așa știu de la avocat”, a declarat Popa.

”Motoreta” a fost vedetă la FCSB

Adi Popa este unul dintre jucătorii importanți din istoria recentă a FCSB. A jucat în roșu și albastru peste 150 de meciuri, în două perioade, și a cucerit nu mai puțin de opt trofee.

ADVERTISEMENT

În 2017 s-a transferat la Reading, în liga a doua a Angliei, dar nu a făcut față și s-a întors la FCSB, sub formă de împrumut, în 2019. Atunci, Gigi Becali s-a angajat să-i plătească cu 20.000 de euro lunar. Restul salariului era în continuare achitat de Reading.

Însă, după izbucnirea pandemiei de coronavirus și anularea temporară a competițiilor sportive, Gigi Becali a decis să înjumătățească angajamentele jucătorilor considerați importanți, pe restul, între care și Adi Popa, trimițându-i în șomaj.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Poli Iași: 2,80 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT