Sport

FCSB se desparte de un jucător. Acum se negociază plecarea fotbalistului adus în vară. Exclusiv

După o campanie de achiziţii spectaculoasă, FCSB se pregăteşte să se despartă de unul dintre jucătorii abia transferaţi. Se poartă negocieri pentru revenirea fotbalistului la clubul anterior.
30.08.2022 | 11:47
FCSB se desparte de un jucator Acum se negociaza plecarea fotbalistului adus in vara Exclusiv
FCSB se desparte de un jucător. Acum se negociază plecarea fotbalistului adus în vară
ADVERTISEMENT

FCSB a avut o campanie de achiziţii spectaculoasă în această vară, aducând nu mai puţin de 10 jucători. Andrea Compagno, ultimul sosit, este, fără doar şi poate, transferul verii la vicecampioană.

Se negociază revenirea lui Vadim Raţă de la FCSB la FC Voluntari

Însă, după cum bine se ştie, Gigi Becali nu e recunoscut pentru răbdarea sa, iar unii dintre fotbaliştii care au semnat în această vară sunt pe făraş. Compagno i-a luat deja locul pe lista pentru Conference League lui Rachid Bouhenna, de asemenea cumpărat în această fereastră de mercato, lucru anunţat în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Vadim Raţă este şi el, deja, pe picior de plecare. Asta deşi nu are trei săptămâni la echipa lui Gigi Becali. Din informaţiile FANATIK, se poartă negocieri între FCSB şi FC Voluntari pentru ca moldoveanul să revină la ilfoveni, care au încasat în jur de 300 de mii de euro pentru transferul din 12 august.

Nemulţumirile patronului faţă de mijlocaşul din Republica Moldova au fost dezvăluite de Mihai Stoica, la OrangeSport: „Gigi a spus că e foarte nemulțumit de Rață. Zice: ’Bă, m-am luat după voi!’. Dar nu poți să știi niciodată cum face tranziția un jucător“.

ADVERTISEMENT

FCSB vrea să scape de Raţă, iar singura opţiune este chiar fostul club. Cum mijlocaşul a evoluat deja pentru două formaţii în acest sezon, în primele patru etape de SuperLiga pentru FC Voluntari şi câte o repriză contra Chindiei şi Hermannstadt pentru „roş-albaştri“, el nu poate să semneze cu nimeni altcineva.

Pentru aducerea lui, vicecampioana a convenit să plătească ilfovenilor 300.000 de euro, iar acum încearcă să recupereze o parte din acea sumă, odată cu revenirea lui Raţă sub comanda lui Liviu Ciobotariu.

ADVERTISEMENT

De altfel, antrenorul lui FC Voluntari nu ar spune deloc nu unei întoarceri a moldoveanului. „Vadim Rață e o pierdere foarte grea pentru noi. Era un jucător foarte important pentru noi. Era unul dintre golgheterii noștri din sezonul trecut și un jucător de bază în angrenajul echipei”, declara tehnicianul, pentru FANATIK, după oficializarea mutării la FCSB.

Transferul lui Vadim Raţă la FCSB a fost făcut la recomandarea lui Mihai Stoica şi a lui Nicolae Dică. Gigi Becali mărturisea: „Le-am dat 225.000 de euro. Aseară, pe la 12 noaptea, le-am spus să convoace Consiliul de Administraţie că le dau 300.000 de euro. Eu recunosc că nu-l ştiu deloc. MM mi-a zis de el că seamănă cu Olaru, dar şi lui Dică îi place de el”.

ADVERTISEMENT

De doar 107 de minute a avut nevoie patronul FCSB ca să îl cunoască bine pe Vadim Raţă. Moldoveanul a prins câte o repriză contra Chindiei şi a lui FC Hermannstadt, în SuperLiga, şi 17 minute în turul cu Viking, în Conference League.

  • 9 goluri și 5 assist-uri a reușit Vadim Rață în sezonul trecut la Voluntari
  • 1,2 milioane de euro este cota fotbalistului pe transfermarkt.com

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,62 este cota pentru „2” la Farul – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: