Sport

Exclusiv. Adio, FCSB! “L-am sunat pe Gigi şi i-am spus că plec!”

Echipa lui Nicolae Dică nu aduce nimic în iarnă, însă pierde un nou jucător. Ce le reproşează Achim celor de la FCSB. Interviu exclusiv FANATIK.RO!
13.01.2018 | 17:38
Exclusiv Adio FCSB Lam sunat pe Gigi si iam spus ca plec

Vlad Achim a ajuns la Botoşani în această iarnă, fiind împrumutat de FCSB. Mijlocaşul spune că nu mai ia în calcul o întoarcere la roş-albaştri. deşi afirmă că el nu are ce să-şi reproşeze în meciurile în care a fost introdus pe teren şi că, iniţial, Gigi Becali n-a vrut să-l lase să plece!

Cum e la FC Botoşani?

– E o provocare pentru mine. Şi o să încep în forţă, pentru că primele patru meciuri sunt de foc, sunt cele mai importante. De ele depinde intrarea în play-off. 

Cât de mari sunt şansele să intraţi în play-off?

– Sunt foarte mari, pentru că suntem la mâna noastră. Important e să intrăm acolo. Nu contează pentru mine că putem să lăsăm Dinamo, sau altă echipă, pe dinafară. Noi să fim acolo!

“Sunt mulţumit de felul în care am jucat la Steaua!”

Cum vezi schimbarea asta, de la FCSB la Botoşani?

– Eu mi-am dorit foarte mult să merg undeva unde să joc mai mult şi sper că aici o voi face. La Steaua a fost o perioadă, mai ales pe final, în care am evoluat destul de puţin. Dar pentru mine important era să fiu mulţumit de ce realizam atunci când intram pe teren acolo. Şi eu am fost mulţumit, să ştiţi!

Cine n-a fost mulţumit? Dică ce-ţi zicea?

– N-aş vrea să intru aşa de mult în detalii. Poate şi concurenţa era destul de mare, poate a considerat că ceilalţi mijlocaşi merită să joace înaintea mea… Asta a fost situaţia!

“Nu cred că se mai pune problema întoarcerii”

Cu Gigi Becali ai vorbit în ultima perioadă?

– Eu l-am sunat ca să îmi exprim dorinţa de a pleca, pentru că voiam să joc. În primă fază spunea că n-ar vrea să plec, dar pe urmă s-au schimbat treburile. 

Tu eşti doar împrumutat, poate te întorci să te baţi pentru un loc de titular…

– Nu ştiu dacă se mai pune problema întoarcerii. Sincer, cred că un an şi jumătate, cât am stat acolo, e de ajuns să îşi dea seama dacă au nevoie de mine sau nu. Din moment ce s-a decis ca eu să plec, probabil că aşa va rămâne.  

Sincer, tu ai vrea să te mai întorci?

– În aceleaşi condiţii, adică cele din ultimul timp, nu! Dacă s-ar schimba lucrurile şi aş avea şanse la un loc de titular, atunci ar fi cu totul altceva. 

Ce crezi că mai poţi obţine în fotbal acum, realist vorbind?

– Să văd şi eu cum arată un campionat puternic. Nu la o echipă de top, că sunt realist. Dar la una de mijocul clasamentului merge. Vreau să simt nivelul şi să văd dacă pot juca la acel nivel. 

500.000 de euro este cota de piaţă a lui Vlad Achim. Cea mai mare a fost 1 milion, în urmă cu un an şi jumătate

6 meciuri a jucat Achim în Liga 1 Betano pentru FCSB în acest sezon. A reuşit o pasă de gol