Fotbal intern

S-a schimbat schimbarea! Cine l-a convins pe Gigi Becali să nu-i mai cheme pe jucătorii de la FCSB pentru antrenamente la Berceni. EXCLUSIV

20.03.2020 | 19:14
Sa schimbat schimbarea Cine la convins pe Gigi Becali sa nui mai cheme pe jucatorii de la FCSB pentru antrenamente la Berceni EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Ceea ce preconiza Gigi Becali nu a fost doar o declarație la televizor. Patronul celor de la FCSB dorește ca jucătorii săi să facă pregătire fizică la baza de la Berceni în plină perioadă de alertă generală produsă de coronavirus.


UPDATE, 20 martie, ora 19:00. Informație de ultimă oră de la FCSB! Jucătorii lui Bogdan Vintilă au fost informați în urmă cu câteva minute că nu mai trebuie să se prezinte începând de luni, 23 martie, la baza de la Berceni. Asta deși în cursul dimineții Gigi Becali explica amănunțit cum se vor pregăti jucătorii la Berceni.

ADVERTISEMENT

Schimbarea de plan a venit ulterior, când patronul FCSB a aflat că începând de luni este foarte posibil ca autoritățile să interzică ieșirea pe stradă a cetățenilor. În această situație, roș-albaștrii vor primi individual un program de pregătire acasă. Până la apariția altor noutăți cu care jucătorii vor fi ținuți la curent.


UPDATE, 20 martie, 12:34. Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, a confirmat informația oferită joi, 19 martie, de FANATIK, conform căreia elevii lui Bogdan Vintilă au un plan de pregătire în două grupuri.

ADVERTISEMENT

”Făcusem plan să facă câte 10 jucători în doua tranșe, 10 si 10 și să stea la distanță, să facă rezistența. Făcusem plan și după m-am gândit, și i-am zis lui Meme, de ce să ne pregătim să luăm campionatul, ce să facem cu el, nu avem ce face cu el. Nu știe nimeni ce va fi cu virusul, dacă va continua, la revedere cu fotbalul.”, a spus Becali la TV Pro X.


Știrea inițială: 19 martie, 15:04.

FANATIK a aflat că elevii lui Bogdan Vintilă au fost informați că de luni, 23 martie, trebuie să se prezinte la baza de la Berceni, făcându-se deja două grupuri care se vor pregăti fizic.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali i-a anunțat pe jucătorii de la FCSB cum se vor antrena în baza de la Berceni în perioada pandemiei de coronavirus

La trei zile după intrarea în vigoare a stării de urgență provocată de pandemia de coronavirus, Gigi Becali a găsit soluția ca jucătorii de la FCSB să revină la antrenamente. A spus-o de curând într-o intervenție la Digisport.

“Jucătorii nu se antrenează, trebuie să respectăm legea. Ei nu au voie la duş, la masă, în vestiar. Să vină şi să facă antrenamente fizice la bază. O să-i chemăm şi vor sta la cinci metri. Nu facem antrenamente, facem pregătire fizică.

ADVERTISEMENT

Nu am încredere că vor face acasă. Dacă dau mâna între ei, să se antreneze în apartament. Fac rupturi dacă se pregătesc acasă. Man, Coman, fiecare la tabela lui. Pleci acasă şi faci duş acasă”, a spus patronul celor de la FCSB.

La câteva ore după aceste declarații, Gigi Becali și-a pus în practică intențiile. FANATIK a aflat că lotul roș-albaștrilor a fost împărțit în două grupuri, care, începând de luni, 23 martie, se vor prezenta la baza de la Berceni pentru antrenamente preponderent fizice. Primul grup va veni în cursul dimineții, al doilea va veni după-amiaza.

Pauza jucătorilor lui Bogdan Vintilă nu a durat decât o săptămână. Celelalte echipe sunt în vacanță până pe 16 aprilie

Prin urmare, perioada de pauză a jucătorilor lui Bogdan Vintilă a durat doar o săptămână. Asta pentru că FCSB a fost singura formație care a continuat antrenamentele chiar și după ce FRF a suspendat, pe 12 martie, toate întrecerile fotbalistice din România.

Gigi Becali a decis ca Florin Tănase și colegii săi să continue antrenamentele zilnice în baza de la Berceni toată săptămâna trecută. Duminică, 15 martie, a fost prima zi liberă, când Becali a fost înduplecat să renunțe la hotărâre mai ales că a doua zi intra în vigoare starea de urgență decretată de Guvernul României.

Roș-albaștrii nu s-au mai antrenat luni, 16 martie, au stat toți acasă, dar după deciziile UEFA și scenariile propuse de FRF și LPF pentru terminarea sezonului, Gigi Becali s-a răzgândit din nou. Îi cheamă la Berceni, zilnic, cu duminica pauză, asta deși toți jucătorii din Casa Pariurilor Liga 1 nu se vor antrena până cel mai devreme pe 16 aprilie!

Există și vești bune pentru fotbaliștii de la FCSB: Gigi Becali nu le umblă la salarii!

Cu siguranță vor fi unii jucători de la FCSB cărora nu le convine măsura luată de patron, pentru că ar prefera să stea acasă, izolați, cu familiile în această perioadă.

Dar există și vești bune pentru elevii lui Bogdan Vintilă, care sunt printre cei mai bine plătiți fotbaliști din Casa Pariurilor Liga 1. Gigi Becali le-a transmis că nu are de gând – cel puțin nu în acest moment – să le umble la lefuri.

Nu umblu la salariile jucătorilor mei. Dacă se prelungeşte, vedem. Nu câştig nimic dacă le scad salariile pentru o lună. Nu am pierdut nimic până acum. Trebuie să demonstrez că am pierderi. Dacă nu mai sunt drepturi TV, ok, aș putea să scad salarii. La noi, dacă televiziunile nu dau banii, nu vor rezista cluburi. Eu rezist, că nu dau bani degeaba”, a fost mesajul lui Gigi Becali pentru jucătorii săi.

  • 50.000 de euro este cel mai mare salariu lunar la FCSB, îi aparține lui Adi Popa, dar este plătit de Becali și de Reading, clubul de care aparține mijlocașul până la finalul acestui sezon
  • 8 zile de pauză au elevii lui Vintilă, care au fost ultima oară la antrenament pe 14 martie și se vor prezenta din nou pe 23 martie
ADVERTISEMENT