Sport

FCSB și-a găsit stadion pentru următoarea perioadă în care Arena Națională va fi indisponibilă! Gigi Becali a primit aprobarea!

FCSB nu va juca meciurile din tururile preliminare ale cupelor europene pe Arena Națională. Vicecampioana României a primit în sfârșit acceptul să evolueze pe stadionul mult dorit.
11.03.2023 | 11:44
FCSB sia gasit stadion pentru urmatoarea perioada in care Arena Nationala va fi indisponibila Gigi Becali a primit aprobarea
FCSB și-a găsit stadion pentru vara acestui an, când Arena Națională va fi indisponibilă. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

După ce FCSB a decis să aducă un nou antrenor, vicecampioana României va avea și un stadion pe care va evolua în vară, când Național Arena va fi ocupată pentru organizarea a două concerte.

FCSB va juca pe stadionul Arcul de Triumf

Echipa lui Mihai Pintilii va avea bătăi de cap dacă va reuși să se califice în cupele europene și nu își va putea disputa meciurile pe Arena Națională. Astfel, FCSB a fost nevoită să solicite închirierea stadionului „Arcul de Triumf”, unde mai evolează și Dinamo.

ADVERTISEMENT

În perioada 16-26 iulie, cât nu este disponibil cel mai mare stadion din România, FCSB va disputa cel mai probabil meciurile din cele două tururi preliminare din Champions League sau Conference League.

FCSB a primit deja acceptul din partea Ministerului Sportului și își va putea disputa meciurile în nordul Bucureștiului. Cu toate acestea, clubul lui Gigi Becali va pierde sume importante de bani, până acum media de spectatori pe Arena Națională fiind una destul de bună, de aproximativ 13.000 de spectatori, în timp ce „Arcul” are doar 8.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali va plăti însă mult mai puțini bani pentru chirie și utilități. Dacă pe Național Arena și un meci de nivel mediu costă 45.000 de euro, pe Arcul de Triumf nu va depăși 25.000 de euro.

Singura problemă e faptul că stadionul este folosit de mai multe echipe de rugby, iar după 2-3 meciuri consecutive, terenul de joc nu se va mai prezenta cu siguranță la cele mai înalte standarde.

ADVERTISEMENT

FCSB, șanse mari să joace cu stadionul plin pe Arcul de Triumf

FCSB are șanse mari să vândă toate biletele la cele două meciuri din tururile preliminare și își va acoperi cu siguranță costurile. Pe Arena Națională, clubul trebuie să vândă minim 7.000 de bilete la fiecare meci pentru a nu ieși pe minus.

Când se joacă preliminariile cupelor europene în 2023-2024

Turul 1: 11-13 iulie și 18-20 iulie

Turul 2: 25-27 iulie și 1-3 august

Turul 3: 8-10 august și 15-17 august

Play-off: 22-24 august și 29-31 august


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,62 este cota pentru „ambele echipe înscriu sau peste 2,5” la meciul FCSB- Sepsi

ADVERTISEMENT