Fotbal intern

FCSB și-a prezentat noul antrenor secund. Marcel Abăluță, fost jucător la Steaua, cooptat în staff-ul tehnic al echipei lui Bogdan Vintilă

14.10.2019 | 20:07
FCSB sia prezentat noul antrenor secund Marcel Abaluta fost jucator la Steaua cooptat in stafful tehnic al echipei lui Bogdan Vintila
ADVERTISEMENT

FCSB, vicecampioana României, se întărește la nivelul staff-ului tehnic. Începând de luni, vicecampioana se va baza pe serviciile fostului mijlocaș Marcel Abăluță, cel care a fost cooptat în staff-ul tehnic al echipei, urmând să îndeplinească rolul de antrenor secund.

FCSB și-a prezentat noul antrenor secund: Marcel Abăluță, fost jucător la Steaua

Luni, 14 octombrie, Marcel Abăluță și-a intrat în rolul de secund la FCSB, se anunță într-un comunicat postat pe contul oficial de Facebook al roș-albaștrilor.

ADVERTISEMENT

”FCSB anunță că fostul mijlocaș Marcel Abăluță a fost cooptat în staff-ul tehnic al echipei noastre, urmând să îndeplinească rolul de antrenor secund. Tehnicianul în vârstă de 48 de ani a început deja munca la clubul nostru, participând la antrenamentul de luni după-amiază. FCSB îi urează Bun Venit și să aibă parte de cât mai multe succese alături de echipa noastră!, anunță steliștii.

Marcel Abăluță a fost jucător la Steaua în anii 90

În vârstă de 48 de ani, Marcel Abăluță a debutat în Liga 1 la Steaua București pe 14 aprilie 1990, într-o victorie cu 5-3 împotriva celor de la Farul Constanța. Între 1990 și 1992 a evoluat la Steaua Mizil, fiind transferat, la începutul lui 1993, de Petrolul Ploiești, echipă alături de care a câștigat Cupa României, în 1995. În 1996 a ajuns la FC Argeș Pitești, unde a jucat doar în tur, fiind transferat la Farul Constanța, unde a jucat până în 2003 și a fost unul dintre cei mai apreciați jucători.

ADVERTISEMENT

Abăluță s-a retras din activitate  în 2004, după un sezon petrecut la Callatis Mangalia, în liga secundă. A adunat 248 de meciuri și 6 goluri în Liga 1, precum și 4 partide în Cupa Cupelor (cu Petrolul Ploiești). Ca antrenor, le-a pregătit pe FC Clinceni și ACS Berceni din postura de principal, iar ca secund a lucrat cu Marius Baciu, Laszlo Balint, Mugur Bolohan sau Ciprian Urican.

  • Bogdan Vintilă are un staff numeros la FCSB. Marcel Abăluță se alătură următoarei echipe: Dacian Nastai, a preparator fizic, Marius Dima, preparator fizic, Ovidiu Petre, analist video, Marius Popa, antrenor cu portarii, Flavian Arămitu, medic, Adrian Neacșu, fizioterapeut, Ovidiu Kurti, kinoterapeut.
ADVERTISEMENT