ADVERTISEMENT
Fotbal intern

FCSB și-a prezentat noul antrenor secund. Marcel Abăluță, fost jucător la Steaua, cooptat în staff-ul tehnic al echipei lui Bogdan Vintilă

Autor: Adrian Baciu | 14.10.2019 | 20:07
FCSB și-a prezentat noul antrenor secund. Marcel Abăluță, fost jucător la Steaua, cooptat în staff-ul tehnic al echipei lui Bogdan Vintilă
FCSB și-a prezentat noul antrenor secund: Marcel Abăluță, fost jucător la Steaua. Sursa foto: fcsb.ro

FCSB, vicecampioana României, se întărește la nivelul staff-ului tehnic. Începând de luni, vicecampioana se va baza pe serviciile fostului mijlocaș Marcel Abăluță, cel care a fost cooptat în staff-ul tehnic al echipei, urmând să îndeplinească rolul de antrenor secund.

ADVERTISEMENT

FCSB și-a prezentat noul antrenor secund: Marcel Abăluță, fost jucător la Steaua

Luni, 14 octombrie, Marcel Abăluță și-a intrat în rolul de secund la FCSB, se anunță într-un comunicat postat pe contul oficial de Facebook al roș-albaștrilor.

”FCSB anunță că fostul mijlocaș Marcel Abăluță a fost cooptat în staff-ul tehnic al echipei noastre, urmând să îndeplinească rolul de antrenor secund. Tehnicianul în vârstă de 48 de ani a început deja munca la clubul nostru, participând la antrenamentul de luni după-amiază. FCSB îi urează Bun Venit și să aibă parte de cât mai multe succese alături de echipa noastră!, anunță steliștii.

ADVERTISEMENT

Marcel Abăluță a fost jucător la Steaua în anii 90

În vârstă de 48 de ani, Marcel Abăluță a debutat în Liga 1 la Steaua București pe 14 aprilie 1990, într-o victorie cu 5-3 împotriva celor de la Farul Constanța. Între 1990 și 1992 a evoluat la Steaua Mizil, fiind transferat, la începutul lui 1993, de Petrolul Ploiești, echipă alături de care a câștigat Cupa României, în 1995. În 1996 a ajuns la FC Argeș Pitești, unde a jucat doar în tur, fiind transferat la Farul Constanța, unde a jucat până în 2003 și a fost unul dintre cei mai apreciați jucători.

Abăluță s-a retras din activitate  în 2004, după un sezon petrecut la Callatis Mangalia, în liga secundă. A adunat 248 de meciuri și 6 goluri în Liga 1, precum și 4 partide în Cupa Cupelor (cu Petrolul Ploiești). Ca antrenor, le-a pregătit pe FC Clinceni și ACS Berceni din postura de principal, iar ca secund a lucrat cu Marius Baciu, Laszlo Balint, Mugur Bolohan sau Ciprian Urican.

ADVERTISEMENT
  • Bogdan Vintilă are un staff numeros la FCSB. Marcel Abăluță se alătură următoarei echipe: Dacian Nastai, a preparator fizic, Marius Dima, preparator fizic, Ovidiu Petre, analist video, Marius Popa, antrenor cu portarii, Flavian Arămitu, medic, Adrian Neacșu, fizioterapeut, Ovidiu Kurti, kinoterapeut.
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!