Sport

FCSB şi CSM Bucureşti, la acelaşi nivel salarial! Cristina Neagu şi Billel Omrani câştigă la fel. CFR Cluj, campioană şi la sumele investite

FCSB a fost mult timp campioana salariilor din sportul românesc, însă în ultimii ani a fost detronată de CFR Cluj. CSM Bucureşti vine din urmă, cu salariile uriaşe din handbal.
12.01.2023 | 16:11
FCSB si CSM Bucuresti la acelasi nivel salarial Cristina Neagu si Billel Omrani castiga la fel CFR Cluj campioana si la sumele investite
FCSB şi CSM Bucureşti, la acelaşi nivel salarial! Cristina Neagu şi Billel Omrani câştigă la fel. CFR Cluj, campioană şi la sumele investite. Colaj Fanatik/ Foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fotbalul e sportul rege în România şi la nivel de salarii, chiar dacă în ultimii ani bugetele tot mai mari ale echipelor din Liga Naţională de handbal au ajuns să concureze cu cele de la fotbal. Iar în actuala stagiune, CSM Bucureşti, cea mai bogată echipă de handbal, plăteşte la acelaşi nivel salarial ca şi FCSB, echipă care ani la rândul a fost “campioană” a salariilor. Dar, în ultimele sezoane, CFR Cluj este echipa cu cel mai mare buget pentru lefuri.

FCSB şi CSM Bucureşti, la acelaşi nivel salarial! Billel Omrani, cel mai bine plătit fotbalist al vicecampioanei

Gigi Becali a scăzut bugetul salarial în ultimii ani, mai ales că FCSB nu a reușit să mai câştige titlul în ultimii şapte ani. Până în vară, Florin Tănase a fost cel mai bine plătit jucător de la FCSB, cu 30.000 de euro lunar, însă transferul căpitanului în Emirate pentru 3 milioane de euro a mai “relaxat” şi fondul de salarii de la vicecampioană.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine plătit jucător de la FCSB este acum Billel Omrani. Adus în vară din postura de jucător liber de contract, atacantul a încasat 250.000 de euro la semnătură şi are un salariu lunar de 20.000 de euro, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. Podiumul este completat de Florinel Coman şi Andrea Compagno.

Cele mai mari salarii la FCSB: 

  1. Billel Omrani – 20.000 de euro/lună
  2. Florinel Coman – 17.000 de euro/lună
  3. Andrea Compagno – 15.000 de euro/lună
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti, cel mai mare buget din handbal! Cum arată topul salariilor

Vertiginos, de vicecampioana României se apropie la nivel de salarii CSM Bucureşti. Cel puţin la vârf. Echipa de handbal feminin are în componenţă printre cele mai bune jucătoare de handbal din lume, iar costurile sunt pe măsură. Avantajul la handbal este că lotul de jucătoare este la jumătate, faţă de fotbal, astfel că şi plăţile sunt la fel.

Coincidenţă sau nu, cel mai bine plătiţi sportivi de la CSM Bucureşti şi FCSB au acelaşi salariu. Cristina Neagu câştigă 20.000 de euro lunar, la fel ca şi Omrani. La fel ca la FCSB, sunt multe handbaliste la CSM Bucureşti care iau peste 10.000 de euro salariu.

ADVERTISEMENT

Cele mai mari salarii de la CSM Bucureşti:

  1. Cristina Neagu – 20.000 de euro/lună
  2. Grace Zaadi – 18.000 de euro/lună
  3. Laura Glauser – 14.000 de euro/lună

Nicuşor Dan: “Pentru moment, susținerea mea există pentru acest proiect”

CSM București a ofertat-o în vară și pe Anna Viahireva, căreia i-a fost oferit un salariu identic cu cel al Cristinei Neagu, 20.000 de euro. Însă, rusoaica a declinat oferta “tigroaicelor” şi a mers la Vipers Kristiansand. Primarul General, Nicuşor Dan, a declarat într-un interviu pentru FANATIK că proiectul CSM Bucureşti va continua şi în următorii ani la acelaşi nivel de implicare financiară:

ADVERTISEMENT

“Pentru moment, susținerea mea există pentru acest proiect și motivul este că se face o promovare foarte bună a Bucureștiului printr-un club. Sunt foarte bucuros că avem trei echipe din București în Liga Campionilor.

Asta este foarte bine pentru București. Ce este important, pe partea de sponsorizări, sumele au crescut. Este un lucru bun și pe măsură ce ne consolidăm, putem să mergem la mai mult”, a spus Primarul General pentru FANATIK.

CSM București are un buget anual de 3.800.000 de euro, însă şi alte echipe din handbalul feminin românesc investesc sume importante. Gloria Bistrița are un buget de 2,5 milioane de euro, sumă de care se apropie şi Rapid, a doua reprezentantă a României în Champions League. Vâlcea, Buzău sau Brăila cheltuie şi ele peste 1,5 milioane de euro anual.

CFR Cluj, campioană şi la salarii: “Când auzeam că la Steaua sunt salarii de 7.000, de 10.000 de euro, de 5.000, eram șocat! Nu-mi venea să cred”

Însă, dacă vorbim de bugete în sportul românesc, campioana este CFR Cluj. Echipa care a câştigat cinci titluri la rând în SuperLiga, cheltuie şi cei mai mulţi bani cu salariile, chiar dacă în ultimul an patronul Neluţu Varga a făcut o restructurare.

De altfel, într-un interviu acordat pentru FANATIK, Neluţu Varga a vorbit despre salariile uriaşe din ultimii ani de la CFR Cluj, campion fiind islandezul Rúnar Már Sigurjónsson care avea 48.000 de euro lunar:

“Eu, când auzeam că la Steaua sunt salarii de 7.000, de 10.000 de euro, de 5.000, eram șocat! Nu-mi venea să cred. La CFR nu exista contract sub 15.000 de euro pe lună. Și rezerva rezervelor era plătită regește. Aveam rezerve ca Sigurdsson cu 48.000 de euro pe lună! Șocant! Acum am îndreptat lucrurile”, a declarat Neluţu Varga.

Cristina Neagu, depăşită în topul celor mai bine plătiţi sportiv! Un baschetbalist de la Rapid câştigă mai mult

Rúnar Már Sigurjónsson a fost pus pe liber de CFR Cluj vara trecută. Islandezul s-a întors în SuperLiga în această iarnă când a semnat cu FC Voluntari, ce-i drept pe un salariu considerabil mai mic.

Cristina Neagu a fost depăşită în topul celor mai bine plătiţi sportivi din afara fotbalului în luna septembrie. Echipa de baschet a Rapidului l-a legitimat pe americanul Darius Johnson-Odom, care încasează 22.500 de euro lunar.

  • 18.000.000 de euro este bugetul de la CFR Cluj pentru sezonul 2022/2023
  • 20.000 de euro lunar câştigă Billel Omrani, cel mai bine plătit jucător de la FCSB

  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la meciul AFC Hermannstadt – FCSB!

ADVERTISEMENT