Sport

FCSB și Dinamo, printre echipele eligibile pentru a încasa bani de la stat. Ce trebuie să facă după anunțul ministrului Eduard Novak

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a informat că mai multe cluburi din Liga 1, printre care FCSB și Dinamo, pot primi bani de la stat dacă îndeplinesc anumite condiții.
25.12.2021 | 21:25
FCSB si Dinamo printre echipele eligibile pentru a incasa bani de la stat Ce trebuie sa faca dupa anuntul ministrului Eduard Novak
FCSB și Dinamo ar putea lua bani de la Ministerul Sportului, prin intermediul FRF. Sursa foto: gov.ro
ADVERTISEMENT

FCSB, Dinamo și alte cluburi din Liga 1 care au academii de fotbal ar putea primi bani de la bugetul Ministerului Sportului, dar după ce vor depune actele pentru finanțare, a declarat șeful instituției, Eduard Novak.

FCSB și Dinamo ar putea primi bani de la stat prin intermediul FRF

Eduard Novak, ministrul Sportului, a adus vești bune în ziua de Crăciun pentru cluburile din Liga 1 care dețin academii de fotbal. „În 2022 ne dorim foarte mult să finanţăm academiile de fotbal de copii şi juniori ale FRF, afiliate FRF.

ADVERTISEMENT

Cine are academii de fotbal, cine are copii şi juniori, prin FRF o să finanţăm aceste academii. Ei trebuie să vină să-şi depună actele pentru finanţare, conform metodologiei, dacă e totul în regulă, noi finanţăm.

Fotbalul e tot sport românesc, acei copii sunt copiii noştri şi e foarte normal ca statul să investească în copii. Fotbalul, cât acoperă din sport, e ceva imperios necesar”, a declarat Eduard Novak, conform telekomsport.ro.

ADVERTISEMENT

Șapte dintre cluburile care activează în Liga 1 dețin academii puternice de fotbal. Conform unui clasament întocmit de Federația Română de Fotbal, cele mai valoroase „pepiniere” în anul 2021 sunt Farul, FCSB, Csikszereda, Concordia Chiajna, FC Voluntari, CFR Cluj, ACS Sport Team Bucureşti, Universitatea Craiova, Dinamo, Poli Timişoara.

Eduard Novak a anunțat, pentru 2022, un buget de 571 de milioane de lei

Ministerul Sportului a luat decizia să finanțeze academiile în contextul în care în 2022 va avea cel mai mare buget din ultimii ani. „Anul acesta execuţia bugetară pe Sport, fără Tineret, a fost de 481 de milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Anul viitor avem un buget aprobat, doar pe sport, de 571 de milioane de lei. Este cel mai mare buget aprobat în ultimii foarte mulţi ani din sport. Sunt foarte fericit de acest lucru. Cred că este o sumă decentă şi putem avea nişte planuri.

În această sumă este cuprins tot ce înseamnă sport, inclusiv ‘Liga de Aur’. Putem face planuri şi pe investiţii, şi pe deschiderea noilor secţii, şi pe bugetare de copii şi juniori, şi pe sport paralimpic. Şi cu siguranţă ne va rămâne şi pentru ‘Liga de Aur’”, declara Eduard Novak pe 23 decembrie.

ADVERTISEMENT

„Liga de Aur” este un proiect prin care ministerul vrea să-i ajute pe sportivii români să câștige cel puțin 10 medalii la Jocurile Olimpice din 2024, care vor avea loc la Paris. În 2022, Ministerul Sportului va prelua o parte din cheltuielile COSR din anii trecuți.

FRF vrea să ajute academiile de fotbal cu un program intensiv de pregătire pentru manageri

Comitetului Executiv FRF a aprobat demararea unui proiect educațional pentru managerii academiilor de fotbal, conform Strategiei Tehnice a FRF, în care educația reprezintă un obiectiv esențial, se menționează pe site-ul oficial al FRF.

FRF își propune să pregătească managerii academiilor de fotbal. Cei mai buni 20 din țară vor intra într-un program intensiv de pregătire cu cei mai renumiți experți la nivel internațional, o premieră în fotbalul românesc.

Costurile de școlarizare vor fi subvenționate de FRF cu 75%. FRF informează că programul va fi împărțit în 5 module desfășurate din ianuarie până în octombrie 2022.

Subiectele acoperite sunt următoarele: managementul și rolul strategic al unei academii • managementul staff-ului și conectarea tuturor departamentelor • dezvoltarea unei filozofii la nivelul fiecărui club în strânsă legătură cu tendințele din fotbalul european • talent ID și selecție • dezvoltare individuală • tranziția către prima echipă • identificarea unor indicatori de performanță în activitatea academiei • practică pe terenul de joc.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 2,75 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: