Fotbal intern

FCSB şi Dinamo, medii de spectatori extrem de mici la meciurile din campionat! Depăşite clar de Craiova

04.10.2019 | 12:45
FCSB si Dinamo medii de spectatori extrem de mici la meciurile din campionat Depasite clar de Craiova
ADVERTISEMENT

FCSB şi Dinamo sunt cunoscute ca echipele cu cei mai mulţi suporteri din România, dar acest lucru nu se vede deloc la partidele pe care cele două formaţii le-au disputat în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1. Practic, media fanilor la meciurile de acasă este undeva în jur de 5.000 de spectatori pentru fiecare formaţie, cu un uşor avantaj pentru roş-albaştri. 

FCSB şi Dinamo, medie de spectatori mică în Casa Pariurilor Liga 1. Craiova are aproape 15.000!

FCSB s-a mai ridicat în ultima perioadă, după ce în urmă cu o lună era undeva la jumătatea clasamentului la media numărului de spectatori la meciurile de acasă.  Roş-albaştrii au revenit pe Arena Naţională pentru meciul cu CFR Cluj, lucru care le-a urcat instantaneu media de spectatori. Şi totuşi, după cinci meciuri disputate pe teren propriu, media pentru “cea mai iubită echipă din România”, chiar şi după schisma cu CSA Steaua, e una extrem de mică: 5634 de fani.

ADVERTISEMENT
  • 30 de mii de suporteri sunt aşteptaţi la FCSB-Dinamo, sâmbătă, 5 octombrie
  • 1 meci din Casa Pariurilor Liga 1 s-a jucat cu 30.000 de oameni în tribune până acum, cel dintre Craiova şi FCSB

La Dinamo, situaţia stă şi mai rău. 4109 de spectatori este media “câinilor”, care au jucat “acasă” şi pe Arena Naţională, dar şi pe arena din Şoseaua Ştefan cel Mare. Topul este dominat de Craiova, care îi surclasează pe roş-albaştri: aproape 15.000 de spectatori medie la partidele de pe teren propriu. Interesant este că FCSB şi Dinamo, chiar şi cu aceste medii extrem de scăzute se află pe poziţiile doi şi trei ale ierarhiei în Casa Pariurilor Liga 1!

ADVERTISEMENT
Clasamentul mediilor de spectatori după partidele de acasă din Casa Pariurilor Liga 1. Sursa: lpf2.ro
Clasamentul mediilor de spectatori după partidele de acasă din Casa Pariurilor Liga 1. Sursa: lpf2.ro

FCSB, doar un meci acasă cu peste 5.000 de fani în tribune!

Cei de la FCSB au avut, până în acest moment, doar o singură partidă în care au fost mai mult de 5.000 de spectatori în tribune. S-a întâmplat la meciul cu CFR Cluj, terminat cu scorul de 0-0, şi care a adus şi recordul pentru roş-albaştri în acest sezon: 15.877. E locul 2 în acest an competiţional, până acum, după un alt meci al FCSB, de data asta în deplasare, cel de la Craiova. În rest, locurile 2 şi 3 ca audienţe acasă pentru roş-albaştri sunt cele cu Viitorul (4755 de spectatori) şi Hermannstadt (4500), ambele jucate la Piteşti.

Dinamo a jucat până în acest moment cu peste 10.000 de fani în tribune doar o singură dată în 2019-2020, la Craiova. Au două partide pe teren propriu unde au fost în jur de 8.000 de spectatori, cele cu Botoşani şi Craiova. Sunt, de altfel, singurele partide ale formaţiei antrenate acum de Dusan Uhrin care prind top 20 de meciuri ca asistenţă în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT
Partidele cu cei mai mulţi spectatori în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1. Sursa: lpf2.ro
Partidele cu cei mai mulţi spectatori în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1. Sursa: lpf2.ro