Sport

FCSB și Dinamo, transferuri speciale în “mercato di riparazione”. Au luat jucători care știu să dea gol contra rivalei

FCSB și Dinamo au făcut mai multe transferuri în ultima săptămână, pentru a repara problemele din startul sezonului.
12.09.2021 | 18:29
FCSB si Dinamo transferuri speciale in mercato di riparazione Au luat jucatori care stiu sa dea gol contra rivalei
ADVERTISEMENT

FCSB și Dinamo au pornit sezonul foarte slab și sunt ambele în afara zonei de play-off. Ba chiar “roș-albii” păreau condamnați să lupte încă un an pentru evitarea retrogradării fără transferuri urgente.

În pauza competițională provocată de meciurile echipelor naționale, ambele echipe au oficializat câteva transferuri notabile. Un adevărat “mercato din riparazione” mutat în luna septembrie.

ADVERTISEMENT

Dinamo și FCSB, nevoite să apeleze la “mercato di riparazione” încă din luna septembrie. Ce a spus Edi Iordănescu

“Mercato di riparazione” este termenul folosit de Italieni pentru transfeurile realizate în perioada dintre tur și retur, atunci când se repară problemele de lot apărute în prima parte a sezonului.

“Am încercat să culegem informaţii şi este o provocare pentru că sunt opt, nouă jucători care au venit. E greu să anticipăm anumite lucruri. Nu ar fi fair-play să nominalizez, dar sunt nume sonore. M-a surprins împrumutul lui Itu, sunt sigur că va avea impact în echipă.

ADVERTISEMENT

Matei, Torje, jucători cu ştate vechi. Nu fac paralele, ei au transferat în masă, au căutat şi calitate. Fiecare a transferat diferit, după nevoie. Noi am căutat doar calitate şi experienţă. Keşeru, Budescu şi Vali Gheorghe sunt jucători care ne vor ajuta”, a declarat antrenorul FCSB, Edward Iordănescu despre transferurile celor două.

Jucătorii transferați, obișnuiți să înscrie în poarta rivalei. Budescu are șase goluri cu Dinamo, dar toate ca jucător al Astrei

Cert este că FCSB și Dinamo au făcut transferurile și cu gândul la partida de duminică, ora 21:00. Jucătorii transferați au cifre foarte bune în partidele cu rivala.

ADVERTISEMENT

FCSB nu îi va avea la dispoziție pe Florin Tănase și Florinel Coman, care împreună au marcat 12 goluri (n.r. 8 goluri Tănase, 4 pentru Coman) contra lui Dinamo, pentru Viitorul și FCSB. Dar Budescu, Vali Gheorghe și Keșeru ar putea face uitată această problemă.

Constantin Budescu a marcat de șase ori în poarta lui Dinamo, într-un total de 15 partide jucate. De precizat că toate aceste reușite au venit ca jucător al Astrei, niciuna pentru FCSB. Budescu a reușit chiar și un gol de generic, de la mijlocul terenului, marcat în poarta lui Bălgrădean, în 2013. Plus în gol într-o victorie halucinantă la Giurgiu, scor 6-1.

ADVERTISEMENT

Keșeru și Vali Gheorghe, fiecare câte trei goluri marcate în poarta lui Dinamo. Primul pentru FCSB, al doilea pentru Astra

Tot pentru Astra a marcat și Valentin Gheorghe în poarta celor de la FCSB. Are trei reușite, ultima în decembrie 2018, când giurgiuvenii se impuneau cu 4-1.

De asemenea, Claudiu Keșeru este și el obișnuit să înscrie contra lui Dinamo, iar el a făcut-o chiar pentru FCSB. Keșeru a jucat doar trei partide contra lui Dinamo, toate disputate în 2014, și a marcat de trei ori.

FCSB are două victorii, 3-0 și 5-2, și un egal, 1-1, în meciurile cu Dinamo în care a jucat Keșeru. Cu atacantul orădean marcator în toate.

Torje, trei goluri în partidele contra FCSB. Cosmin Matei și Cătălin Țîră au câte două, iar Itu un gol

Gabriel Torje, revenit la Dinamo, are cifre senzaționale în partidele cu FCSB. A pierdut doar două partide din 11, una dintre ele ca jucător la Poli, când a intrat doar în prelungiri. Singurul eșec în fața FCSB ca jucător al lui Dinamo este în finala Cupei României din 2011, pierdută de “câini”, scor 1-2. Torje a și marcat în acel meci și are în total trei reușite cu FCSB.

Cătălin Țîră, noul atacant al lui Dinamo, are și el două goluri contra FCSB. Ultimul într-o victorie surprinzătoare obținută de FC Voluntari, pe 11 august 2019. Plus o altă reușită când era jucător la FC Brașov.

De asemenea, Cosmin Matei a marcat de două ori în poarta FCSB. O dată ca jucător la Dinamo, și o dată ca jucător la Farul. De asemenea, Cătălin Itu a marcat un gol cu FCSB, ca jucător la CFR Cluj, în partida din iulie 2020, 2-0 pentru ardeleni.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 3,10 este cota pentru „X2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT