Fotbal intern

FCSB şi FC Botoşani, cele mai multe puncte în returul sezonului regulat! Dan Petrescu şi-a betonat apărarea în ultimele 13 etape + Viitorul lui Hagi a clacat total

25.02.2020 | 10:08
FCSB si FC Botosani cele mai multe puncte in returul sezonului regulat Dan Petrescu sia betonat apararea in ultimele 13 etape  Viitorul lui Hagi a clacat total
ADVERTISEMENT

FCSB şi FC Botoşani au fost echipele care au obţinut cele mai multe puncte în returul sezonului regulat şi se vor întâlni în prima etapă din play-off. De asemenea, CFR Cluj este preminată pentru a doua parte a campionatului. FANATIK îţi prezintă cele mai intersante cifre după ultimele 13 etape ale sezonului regulat.

FCSB şi FC Botoşani au obţinut cele mai multe puncte în retur

Chiar dacă rezultatele din 2020 au fost dezamăgitoare, FCSB a obţinut 26 de puncte în retur, la fel cum a reuşit şi FC Botoşani. Vicecampioana României şi-a asigurat zestrea de puncte în meciurile jucate în 2019, în timp ce luna februarie a acestui an a însemnat un adevărat dezastru: o victorie, două remize şi două înfrângeri.

ADVERTISEMENT

FC Botoşani a fost în mare formă pe finalul returului, iar formaţia lui Marius Croitoru a obţinut cinci victorii consecutive. Moldovenii s-au calificat pentru prima oară în play-off, iar prestaţiile din ultimele cinci meciuri ale sezonului regulat au ajutat pentru atingerea obiectivului.

  • 21-10 este golaverajul FCSB-ului în retur
  • 8 victorii au obţinut FCSB şi FC Botoşani în retur

CFR Cluj, cea mai bună defensivă din retur

În clasamentul returului, CFR Cluj este pe locul 3, cu 25 de puncte, însă defensiva campioanei României a impresionat în cele 13 etape. Elevii lui Dan Petrescu s-au betonat în apărare şi au primit cinci goluri în a doua parte a sezonului regulat.

ADVERTISEMENT

Poli Iaşi şi FC Botoşani au fost singurele echipe care au învins-o pe CFR Cluj în retur, ambele echipe reuşind să marcheze câte două goluri în poarta formaţiei din Gruia. Al cincilea gol primit de clujeni a venit în remiza cu Hermannstadt, scor 1-1, din etapa a 18-a.

  • 7 victorii, 4 remize şi 2 îngrângeri e linia de clasament în retur pentru CFR Cluj

Dinamo, 17 puncte în tur, tot atâtea în retur

Dinamo a dezamăgit din nou şi a ratat calificarea în play-off pentru al treilea sezon consecutiv. “Câinii” au obţinut 17 puncte în retur, acelaşi număr pe care îl realizase şi în tur. “Câinii” au urcat o singură poziţie în clasament, de pe 9 pe 8, faţă situaţia după primele 13 meciuri din campionat.

ADVERTISEMENT

Formaţia lui Dusan Uhrin a pierdut 12 meciuri în sezonul regulat, iar singurul obiectiv rămas în picioare este calificarea în finala Cupei României. Cândva o echipă care avea o ofensivă care dădea fiori adversarilor, “câinii” nu mai sperie pe nimeni. În cele 13 etape din retur, Dinamo a marcat 19 goluri şi a primit 20.

  • 5 victorii a obţinut Dinamo în retur

Viitorul, locul 2 în tur, a ajuns în play-out după un retur catastrofal

Viitorul era mare favorită la calificarea în play-off după meciurile din tur. Echipa lui Gică Hagi ocupa locul 2, la un punct în spatele lui CFR Cluj, şi avea două înfrângeri în 13 meciuri. Returul a însemnat un parcurs catastrofal, iar campioana României din 2017 va juca în premieră în play-out.

ADVERTISEMENT

Ultimele 13 meciuri au adus patru victorii, trei remize şi şase înfrângeri. Declinul a început cu meciul împotriva lui Dinamo, echipă pe care o umilise în prima etapă a sezonului, scor 5-0. Meciul din Şoseaua Ştefan cel Mare a însemnat prima înfrângere din retur a dobrogenilor.

  • 15 puncte a obţinut Viitorul în retur, faţă de 25 cât avea după meciurile din tur

Poli Iaşi, cea mai slabă din retur: patru puncte în 13 meciuri

Poli Iaşi tremură pentru locul în prima ligă şi a terminat sezonul regulat pe locul 12, care duce în barajul pentru evitarea retrogradării în Liga 2. Returul a fost catastrofal pentru moldoveni, care au obţinut patru puncte în 13 meciuri.

Chiar dacă la cârma echipei a venit Mircea Rednic, mutare care a avut loc în ultimele zile din 2019, Poli Iaşi nu s-a regăsit în ultimele meciuri din sezonul regulat. Trupa din Copou a bifat patru înfrângeri consecutive de la venirea noului antrenor, iar play-out se anunţă dificil.

  • 28.10.2019 este data când Poli Iaşi a obţinut ultima victorie în campionat, 2-1 cu CFR Cluj (prima etapă a returului)

Clasamentul returului din prima ligă

  1. FCSB – 26 puncte
  2. FC Botoşani – 26 puncte
  3. CFR Cluj – 25 puncte
  4. U Craiova – 23 puncte
  5. Astra Giurgiu – 23 puncte
  6. Gaz Metan Mediaş – 22 puncte
  7. Sepsi Sfântu Gheorghe – 18 puncte
  8. Dinamo – 17 puncte
  9. Viitorul – 15 puncte
  10. FC Voluntari – 14 puncte
  11. Hermannstadt – 13 puncte
  12. Academica Clinceni – 12 puncte
  13. Chindia – 10 puncte
  14. Poli Iaşi – 4 puncte
ADVERTISEMENT