Fotbal intern

FCSB şi Gigi Becali, criticaţi în presa din Cehia de un portar care a evoluat în România: “Echipa era o forţă, acum Becali face schimbările. Nici nu am auzit de jucătorii actuali”

15.08.2019 | 16:25
FCSB si Gigi Becali criticati in presa din Cehia de un portar care a evoluat in Romania Echipa era o forta acum Becali face schimbarile Nici nu am auzit de jucatorii actuali
ADVERTISEMENT

FCSB joacă joi seară împotriva Mladei Boleslav. După 0-0 în tur, atmosfera din Cehia este pozitivă, oamenii de fotbal considerând că Mlada are o șansă foarte mare de a merge mai departe, în dauna vicecampioanei României. Milos Buchta, portar la Sigma Olomuc, cu mare experiență și conuștințe vaste despre fotbalul românesc, unde a evoluat pentru Gaz Metan Mediaș, Oțelul și Rapid, consideră că FCSB este o echipă de bătut, după ce a văzut prestația din meciul tur. În plus, Buchta a rămas surprins de tribunele goale de la meciul formației “roș-albastre” și de lotul formației lui Becali.

FCSB și Gigi Becali, criticați în presa din Cehia

Milos Buchta a acordat un interviu pentru publicația cehă Sport.cz , în care a analizat pe larg situația de la FCSB, implicația lui Gigi Becali în alcătuirea primului 11 și efectuarea schimbărilor, dar și despre șansele pe care Mlada Boleslav le are în fața vicecampioanei. Buchta, care a stat patru ani în România, spune că încă are legături puternice cu fotbalul nostru: “Încă am foarte mulți prieteni acolo, amintirile sunt vii, chiar și după 4 ani de când am plecat. Am trăit o experiență fantastică în România și n-aș putea să zic vreodată un cuvânt urât despre țara asta. De ziua mea de naștere, primesc mai multe mesaje și telefoane de felicitare din România decât din Cehia.”

ADVERTISEMENT

Buchta a analizat șansele de calificare din dubla FCSB – Mlada Boleslav. Portarul care din 2015 s-a întors în fotbalul din Cehia, la Sigma Olomuc, dar care cunoaște bine și fotbalul românesc, după patru ani la Gaz Metan, Oțelul și Rapid, s-a declarat dezamăgit de prestația formației roș-albastre în meciul tur cu Mlada. Mai mult, Buchta a recunoscut că a fost surprins de jucătorii care evolueză în prezent la FCSB, despre care spune că nu sunt demni să poarte tricoul unui club atât de cunoscut: “Sincer spun că am fost dezamăgit de prestația FCSB-ului în meciul tur. Mă așteptam să domine autoritar, ei ar trebui să fie un etalon pentru fotbalul românesc. Când am văzut echipa de start, m-am întrebat ce s-a întâmplat la echipă. Jucătorii de acum nu-s cunoscuți, eu cred că nu sunt demni să poarte tricoul unui club atât de faimos.

Milos Buchta evoluează la Sigma Olomuc după plecarea din România
Milos Buchta evoluează la Sigma Olomuc după plecarea din România

“Problemele de la FCSB nu sunt întâmplătoare”

Milos Buchta a vorbit despre probleme actuale de la FCSB. Portarul își amintește de perioada în care juca în România și formația roș-albastră era o forță, în mandatul lui Laurențiu Reghecampf. Fotbalistul ceh spune că problemele de la club sunt cauzate de imixtiunile lui Gigi Becali în viața echipei.

ADVERTISEMENT

Pe vremea când jucam în România FCSB era o forță. Astăzi? Am auzit că Becali cere schimbările din lojă. Nici n-am auzit de jucătorii care evoluează la ei, în afară de 2-3. Problemele lor nu sunt întâmplătoare. Dacă FCSB ar fi în poziția pe care o merită un astfel de club, Mlada nu ar fi avut nicio șansă. Dar calitatea echipei nu se compară cu ceea ce se întâmpla când era Laurențiu Reghecampf antrenor. El a fost ultimul antrenor capabil de la FCSB. A câștigat două titluri, echipa juca extraordinar.”, a spus Buchta

Buchta a analizat și scandalul cu Armata în care a fost implicat Gigi Becali, când echipa pe care o patronează a pierdut dreptul de a folosi numele și emblema: “Problemele lor cred c-au început acum câtiva ani, când au pierdut în instanță sigla și mai apoi numele. După asta au plecat și suporterii. Dar cred că echipa nu mai are așa mulți fani și din cauza lui Gigi Becali, care se implică mereu în alcătuirea echipei, se bagă peste antrenor. Cred că lucrurile astea au îndepărtat fanii.”

ADVERTISEMENT

FCSB va juca joi, 15 august, de la ora 20:00, împotriva Mladei Boleslav, în returul turului trei preliminar din Europa League. După 0-0 în tur, roș-albaștrii speră să obțină calificarea în play-off, unde ar întâlni echipa din Portugalia, Vitoria Guimaraes.

  • 39 de ani are Milos Buchta
  • 4 ani a evoluat portarul în România