Sport

FCSB şi norocul proverbial la tragerea la sorţi! Cine e Virtus, primul adversar din preliminariile Champions League

FCSB a avut noroc la tragerea la sorţi din primul tur preliminar al Champions League. Dar, cine este Virtus AC, campioana din San Marino pe care o vor întâlni roş-albaştrii.
18.06.2024 | 16:05
FCSB si norocul proverbial la tragerea la sorti Cine e Virtus primul adversar din preliminariile Champions League
FCSB şi norocul proverbial la tragerea la sorţi! Cine e Virtus, primul adversar din preliminariile Champions League. Sursa: Facebook San Marino
ADVERTISEMENT

FCSB începe parcursul european în primul tur preliminar al UEFA Champions League. Campioana României are de trecut patru tururi pentru visul de a juca în grupele celei mai importante competiţii intercluburi.

FCSB şi norocul proverbial la tragerea la sorţi!

Începutul este foarte bun. Norocul proverbial al roş-albaştrilor a lovit din nou şi FCSB va juca împotriva lui AC Virtus, campioana din San Marino, cel mai accesibil adversar pe care îl puteau întâlni.

ADVERTISEMENT

Meciul tur va avea loc în San Marino pe 9 sau 10 iulie. A doua manşă este programată pe 16-17 iulie, la Bucureşti. Peste două zile este programată şi tragerea la sorţi pentru turul doi preliminar, acolo unde FCSB nu este cap de serie.

Virtus, campioană, în premieră, în San Marino!

Virtus AC a fost fondată în anul 1964. În această vară, echipa a câştigat pentru prima dată titlul de campioană în San Marino, în cei 60 de ani de existenţă. Cota de piaţă a lotului este de 1,04 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ca termen de comparaţie, cei de la FCSB au o valoare a lotului de aproape 35 de milioane de euro. În mod normal, roş-albaştrii nu vor avea nicio problemă în această “dublă”, de încălzire pentru următoarele tururi.

Cel mai bine cotat jucător al adversarilor este Alessandro Pecci, evaluat la 125.000 de euro. El a venit în San Marino de la Borgosesia, o echipă de Serie D din Italia. În sezonul precedent a marcat 7 goluri.

ADVERTISEMENT
Cota de piaţă a lui Virtus şi a celor de la FCSB
Cota de piaţă a lui Virtus şi a celor de la FCSB. Sursa: Fanatik

Virtus scrie că FCSB e Steaua: “Câștigătoare a 27 de campionate naționale și chiar o Cupă a Campionilor în 1985-86”

Virtus AC e formată în totalitate din jucători italieni şi din San Marino, majoritatea dintre ei neavând nicio cotă de piaţă, fiind jucători amatori. De altfel, pe pagina de Facebook, campioana din San Marino e bucuroasă de acest duel cu FCSB, despre care scrie că e câştigătoarea Cupei Campionilor în 1986:

“Tragerea la sorţi de la Nyon ne-a oferit o provocare foarte atractivă, FCSB, câștigătoare a 27 de campionate naționale și chiar o Cupă a Campionilor în 1985-86”, se arată în comunicatul celor de la Virtus.

ADVERTISEMENT
Postarea celor de la Virtus, care vor întâlni FCSB
Postarea celor de la Virtus, care vor întâlni FCSB

FCSB este ultima echipă din România care a jucat în grupele Champions League. Se întâmpla în anul 2013 când roş-albaştrii au trecut de Legia Varşovia în ultimul tur preliminar: 1-1 la Bucureşti şi 2-2 în Polonia.

  • 2,000 de locuri e capacitatea stadionului din San Marino
  • 1 titlu a câştigat Virtus în 60 de ani de existenţă
ADVERTISEMENT