Sport

FCSB şi Rapid, amendate după incidentele din derby-ul de pe Arena Naţională! Câte etape va sta pe tuşă Junior Morais

FCSB și Rapid au fost sancționate de Comisia de Disciplină a FRF după incidentele dintre suporteri la derby-ul de pe Arena Națională.
09.11.2022 | 18:15
FCSB si Rapid amendate dupa incidentele din derbyul de pe Arena Nationala Cate etape va sta pe tusa Junior Morais
FCSB și Rapid au fost sancționate în urma incidentelor dintre suporteri pe Arena Națională. Sursă foto: Fanatik.
ADVERTISEMENT

FCSB a obținut o victorie clară în fața celor de la Rapid, scor 3-1 în derby-ul etapei cu numărul 17 din SuperLiga. Bătălia din teren s-a transpus și în tribună, acolo unde suporterii au aprins torțe și fumigene și au avut scandări rasiste. În cursul zilei de miercuri, 9 noiembrie, Comisia Tehnică de Disciplină a FRF a adus „nota de plată”.

FCSB și Rapid, amendate după derby-ul de pe Arena Națională

Partida dintre FCSB și Rapid s-a aprins încă dinainte de startul meciului, atunci când jandarmeria a descoperit mai multe materiale pirotehnice în interiorul Arenei Națională. Odată ajunși în stadion, suporterii celor două galerii s-au dezlănțuit.

ADVERTISEMENT

Ultrașii Peluzei Nord au avut scandări rasiste și au aprins mai multe torțe pe care le-au aruncat în teren, în timp ce suporterii galeriei giuleștene au perturbat momentul de reculegere ținut în memoria lui Sabin Nicolae, fost operat la Digi Sport.

Gruparea roș-albastră a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru introducerea și aprinderea unor materiale pirotehnice și pentru scandările rasiste și xenofobe la adresa suporterilor rivali, în timp ce formația pregătită de Adrian Mutu a fost sancționată cu 11.250 de lei pentru introducerea și aprinderea unor materiale pirotehnice pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

FCSB și Rapid sunt bune de plată după derby-ul de pe Arena Națională

FCSB risca amenzi cu o valoare cuprinsă între 5.000 și 70.000 de lei pentru scandările rasiste și xenofobe, însă Comisia de Disciplină a încadrat vicecampioana României la cea mai mică sancțiune din Regulamentul disciplinar pentru rasism și xenofobie.

„În temeiul art. 82.1 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul FC FCSB cu penalitate sportivă de 10.000 lei; În baza art. 82.1 şi 3.b, raportat la 83. 2.c, cu aplicarea art. 54.2 din RD, se sancţionează clubul FC FCSB cu penalitate sportivă de 5.000 lei;

ADVERTISEMENT

În temeiul art. 45.1 din RD, clubul FC FCSB va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv penalitate sportivă de 10.000 lei. În temeiul art. 82.1 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.b din RD, se sancţionează clubul FC Rapid 1923 cu penalitate sportivă de 11.250 lei”, a anunțat Comisia de Disciplină a FRF.

Junior Morais va sta pe bancă trei etape după palma aplicată lui Andrei Cordea

Junior Morais a cedat nervos în minutul 69 al partidei cu FCSB. Fundașul brazilian i-a dat o palmă peste față lui Andrei Cordea și a văzut cartonașul roșu din partea lui Sebastian Colțescu. Fotbalistul în vârstă de 36 de ani a fost suspendat pentru trei etape și amendat cu 7.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Christian Irobiso a fost suspendat pentru trei etape și amendat cu 5.000 de lei, în urma unui atac cu talpa în meciul cu Petrolul, scor 2-1 în favoarea ploieștenilor.

ADVERTISEMENT